La un an de la momentul în care Guvernul a înființat Compania Națională de Investiții Rutiere și de la o lună de la numirea conducerii, instituția are primul său buget, acesta fiind aprobat prin ordinul comun semnat de Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanțelor și Ministerul Munciii, după cum transmite Agerpres.
Potrivit reprezentanților CNIR, bugetul aprobat al companiei prevede venituri totale în sumă de 34,24 milioane de lei, aproximativ 7 milioane de euro, și va fi publicat în Monitorul Oficial al României în perioada următoare.
Directorul general al CNIR afirmă că, pentru a asigura buna funcționare a companiei, într-o primă etapă, până la finalul anului, urmează angajare a 80 de persoane. În perioada imediat următoare, se vor desfășura demersuri pentru recrutarea personalului specializat și pentru furnizarea echipamentelor necesare pentru implementarea contractelor de infrastructură rutieră. Acesta a explicat că toate pozițiile vacante vor fi anunțate în mod public și transparent pe internet.
„Bugetul aprobat prevede venituri totale în valoare de 34.247,31 mii lei și urmează a fi publicat în Monitorul Oficial al României. Pentru buna funcționare a companiei, într-o primă fază, până la sfârșitul anului, vor fi contractați peste 80 de angajați.
În perioada imediat următoare, vor fi întreprinse acțiuni pentru angajarea personalului de specialitate și asigurarea dotărilor necesare implementării contractelor de infrastructură de transport rutier. Menționez că toate anunțurile de angajare vor fi anunțate public și transparent pe site-ul companiei”, a declarat directorul general al CNIR, Gabriel Budescu.
Sorin Grindeanu dă de pământ cu CNIR: „Nu se mai poate așa! Nu sunt în stare”
După cum arată nota de motivare a proiectului de Ordin comun care vizează veniturile și cheltuielile pentru anul 2024 al Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR), proiectul de buget pentru anul 2024 prevede un profit prognozat de 10,845 milioane de lei, în creștere față de rezultatul preliminat/realizat în 2023, 1,11 milioane de lei.
Veniturile totale ale CNIR estimate la 34,247 milioane de lei sunt împărțite în două categorii principale: veniturile din exploatare, evaluate la 31,590 milioane de lei, reprezentând 92,24% din totalul veniturilor, și veniturile financiare, în valoare de 2,658 milioane de lei, cu o pondere de 7,76% în totalul veniturilor. La acestea se adaugă și veniturile sunt generat de dobânzile obținute din depozitele constituite în bancă din capitalul social vărsat.
Citește și: Noul drum Expres București-Giurgiu prinde contur! CNIR lansează licitația chiar azi, 22 aprilie