Conform unor surse specifice guvernamentale și notate de Antena 3, profesorii riscă să nu mai primească creșterea salarizării. Aceasta este într-un procent de 50% și este prevăzută în Noua Lege a Salarizării, însă, dintr-un motiv sau altul, aceasta creștere de 50% ar putea să nu mai ajungă la cadrele didactice. Profesorii au fost într-o grevă, de curând, dorind ca vocile lor să fie auzite.
Mai mult decât atât, acestora li s-au acordat niște carduri cu ajutorul cărora pot face anumite achiziții care sunt prevăzute eligibile și listate, cu sume cu o valoare de 1.500 de lei, iar pentru cadrele nedidactice, se vor oferi 500 de lei. Acești bani au ajuns deja în conturile cadrelor didactice și cadrelor nedidactice, iar aceștia pot fi folosiți oricând, cu condiția ca achizițiile să fie conforme celor listate ca fiind cheltuieli eligibile.
Citește mai multe despre: Prima de carieră didactică. Profesorii vor primi 1.500 de lei/an școlar sub forma suportului electronic. Care este perioada de valabilitate și unde pot fi utilizați acești bani!
Sunt multiple motive care duc la neacordarea acestei creșteri salariale, chiar dacă este prevăzută în Noua Lege a Salarizării. Oamenii deja reacționează, însă nu există, la momentul actual, nici rectificare bugetară. Anul 2023 este primul an din ultimii 20 de ani în care România nu dispune de această rectificare bugetară. Sunt anumite speculații, surse care ar confirma că, aceasta ar pitea fi în luna Decembrie a anului acestuia.
“Noi am avut mai multe întâlniri cu premierul, cu miniștrii de resort, cu dna. de la muncă, dna. Bucura Oprescu, cu ministrul nostru Ligia Deca, cu miniștri importanți pe aria aceasta a creșterilor precizate în ordonanța OUG 57.
Într-adevăr, nu avem legea salarizării gata, dar avem un proiect înaintat de Ministerul Educației și de cele trei federații din educație la Ministerul Muncii. Pe acela trebuie să-l luăm ca reper.
Nu trebuie să vă folosiți de surse, ne-a spus nouă, că legea salarizării nu va fi gata anul acesta.”, a declarat Anton Hadăr, șeful sindicatului care se ocupă de învățământul universitar, sâmbătă, la Antena 3 CNN, conform Antena 3.
Citește mai multe despre: Supărați că medicii și profesorii au primit mai mulți bani la salariu, polițiștii cer venituri mărite. „situație alarmantă și fără precedent, care trebuie să-i aducă cu picioarele pe pământ pe decidenții noștri politici și militari”