Ultimele zile au adus în vizor noua metodă de înșelăciune pusă la cale de infractori. De această dată nu mai sunt vizați doar bătrânii sau persoanele vulnerabile, ci bărbații, care au început să primească un mesaj text cel puțin ciudat.
Citește și: O nouă schemă de înșelăciune! Metoda care a prejudiciat persoane fizice și firme cu aproape 700.000 de lei
Infractorii care vor să se îmbogățească pe naivitatea românilor au găsit o nouă metodă de înșelăciune. Printr-un mesaj text, ce poate părea fie o ofertă de nerefuzat pentru unii, fie doar un motiv de curiozitate pentru alții, le sunt golite conturilor celor care accesează link-ul primit.
Ascensiunea rețelelor sociale ne poate face victime sigure în fața tentativelor de fraudă. Din păcate, nici autoritățile nu le mai pot face față, mai ales că, recent, a apărut o nouă modalitate de golire a conturilor. Mai nou, un mesaj text primit de bărbați pot duce la pierderea tuturor banilor de pe cardurile acestora. Expeditorul este o persoană care nu se prezintă și care începe direct să facă o oferă ce pentru unii poate fi considerată șansa vieții. Iar dacă unii nu pică în plasă cât să dea curs propunerii, alții accesează detaliile din mesaj doar din curiozitate.
Anonimul care a trimis mesajul spune că are o soră singură pentru care își dorește să găsească un „iubit blând, sincer și motivat”. Apoi dă un număr de telefon, sugerând ca discuția dintre viitoarea victimă și „sora” să se mute pe WhatsApp, unde pot fi partajate fotografii și înregistrări video.
„Bună, o ajut pe sora mea să-și găsească un iubit blând, sincer și motivat. Sora mea este prietenoasă, dar puțin timidă, așa că mi-a venit această idee și sper să nu te superi. Vă puteți cunoaște mai întâi. Acesta este WhatsApp-ul surorii mele: +40762405*** (te rog să fii sincer și politicos)”, este mesajul primit în aceste zile de mai mulți bărbați din România.
Mesajul este scris fără nicio greșeală gramaticală sau de punctuație, un detaliu rar întâlnit în metodele de înșelăciune aplicate până acum de escroci. Acest lucru duce cu gândul că infractorii au decis să aibă o altă abordare care să confere încredere celor cărora li se adresează și să denote intenții bune.
Și deși „relația” poate avea loc, cel puțin virtual, scopul este dezvăluirea de detalii intime, poate chiar date și detalii personale care, într-un final, duc la escrocarea victimelor prin diverse tertipuri.
Citește și: Românii sunt expuşi riscului de fraudă bancară. BRD și CEC Bank, folosite în tentative de înşelăciune