- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nu este o glumă! Apelul fals la acest număr de telefon se pedepsește. Ce amendă a primit o femeie

09 Aug, 17:00 • Preda Silvia
O femeie de 55 de ani din Gorj a fost amendată fiindcă a sunat abuziv la 112 cerând ajutorul poliţiştilor şi susţinând că un bărbat nu o lasă să meargă acasă. Oamenii legii au găsit-o la altă adresă, cu un bărbat, amândoi fiind beţi.
Nu este o glumă! Apelul fals la acest număr de telefon se pedepsește. Ce amendă a primit o femeie

Femeia care a sunat abuziv la 112 și a primit amendă a fost apoi internată în spital, transmit autoritățile. Anul trecut ea a făcut o sesizare asemănătoare. Și atunci a fost internată într-o unitate medicală, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj.

Femeia din comuna Runcu spunea în apelul la 112 că un bărbat nu o lasă să se ducă acasă. Aceasta a mai spus că se află în satul Răchiţi şi chiar a indicat un număr de locuinţă, dar nu a dat mai multe detalii.

Trei patrule de poliţie din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu Jiu au fost trimise acolo, însă n-au găsit-o pe femeie.

Citește și: Românii care fac asta pe plajă sunt „amendați” cu 1.200 de lei pe loc. Patronii de la malul mării fac legea pe litoral

Poliţiştii nu au găsit-o la adresa indicată, unde au fost nevoiţi să pulverizeze spray iritant lacrimogen în direcţia a doi câini agresivi, aflaţi liberi în curte, şi au stabilit că ea se afla împreună cu un bărbat, amândoi în stare de ebrietate.

Femeia nu a fost coerentă şi nu a putut spune un motiv real pentru care a solicitat abuziv intervenţia poliţiştilor.

Femeia a primit o amendă uriașă. Nu a existat în niciun moment o stare de pericol

amenda
Poliție Locală

Femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 4.000 de lei. Ea a fost internată la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Legislația din România prevede că alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție se pedepsește cu amendă sau prestarea de ore de activități în folosul comunității.

De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgențe poate fi sancționată cu amendă sau cu ore de muncă în folosul comunității.

Apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viața unei persoane aflate în pericol. În timp ce operatorul se ocupă de un apel non-urgent sau, mai grav, fals, pe linie poate aștepta o persoană care are într-adevăr nevoie de ajutor, transmite Poliția Română.

Vezi și: Amenda colosală pe care o poate primi bărbatul care a făcut grătar pe balcon, în Rahova. Imaginile au devenit virale pe TikTok