- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nu se mai cumpără pepenii de Dăbuleni! Mii de tone putrezesc pe câmp, pentru că nu mai are cine să-i ia

02 Aug, 21:59 • Bugiu ⁠Ana Maria
Pepenii de Dăbuleni se strică pe câmp neculeși. Sunt mii de tone care au rămas așa, după ce grindina i-a afectat, iar cultivatorii nu au mai găsit clienți să îi vândă.
Nu se mai cumpără pepenii de Dăbuleni! Mii de tone putrezesc pe câmp, pentru că nu mai are cine să-i ia

Mii de tone de pepeni de Dăbuleni au rămas pe câmp, după ce grindina i-a afectat, pentru că nu se mai găsesc cumpărători, potrivit stirileprotv.ro.

Te-ar putea interesa și: Pepeni din soiuri de top vor putea fi culeşi de oricine îşi doreşte de pe o parcelă din Timişoara

foto: pepeni Dăbuleni

Nu mai cumpără oamenii pepeni de Dăbuleni

În Călărași, județul Dolj, sunt 200 de tone de pepeni, care stau pe pământ, așteptând să fie culeși de către fermieri. Dar asta nu se va întâmpla, deoarece, în urmă cu o lună i-a lovit grindina, apoi a venit canicula și doar 30% din toată producția a mai fost bună de recoltat.

Situația se repetă și în Dăbuleni. Polonezii au refuzat să îi mai achiziționeze, după ce pepenii au fost loviți de grindină.

”Eu sunt un om de lucrez cu Polonia, vânzare zero. Nu au mai vrut-o din cauza la punctele astea. Dacă vă spun ca nu am scos nici investiția…”, a spus Florică Vraciu, fermier.

Fermierii din județul Dolj estimează că au rămas neculeși mii de pepeni.Nici măcar cei care ar fi buni de scos la vânzare nu se mai cumpără.

”A luat de aici lubeniță cu 60 de bani, 70 de bani, a mers pe piață și o desfacere cu 5 lei sau 4 lei. Acolo pe piață dacă mergea prețul la 2,5-3 lei nu se vindea marfa cu 5 lei. Și acum marfa s-a blocat pe piață, ei nu au mai venit aici să ia și s-a degradat”, a spus Ștefan Bănuțoiu, fermier.

”Am recoltat în jur la 30-40 la sută din cultura care am pus-o în câmp. În rest, cum se vede aici, a rămas pe loc. Nu ne-am scos investiția, ce om face cu băncile, că avem datorii la bănci, banca nu vrea să ne asigure culturile”, a spus Valentin Ciuculin, fermier.

În Dolj sunt 3.500 de hectare cultivate cu pepeni.

Te-ar putea interesa și: Producția de pepeni din România, una dintre cele mai mari din Europa, este în declin. Ungaria are acum mai mult loc să se ridice