- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O căsuță bătrânească din România are un preț exorbitant. În ce localitate se află

24 Jul, 14:01 • Amarie Giorgiana
O căsuță bătrânească din România face furori pe internet în urma prețului afișat de proprietar. Cu toate acestea, omul susține că prețul este justificat.
O căsuță bătrânească din România are un preț exorbitant. În ce localitate se află

O căsuță bătrânească scoasă la vânzare a stârnit un val de reacții în rândul internauților în urma prețului crescut. Cu toate acestea, proprietarul nu se dă bătut și susține că prețul este justificat, potrivit Bugetul.

Cluj-Napoca este un oraș renumit pentru prețurile exorbitante ale imobiliarelor. După garsonierele care au devenit celebre pe tot internetul și în presă, o casă bătrânească a reușit să stârnească un val de reacții pe social media în urma prețului extrem de ridicat. Se pare că pe fondul creșterii continue a populației și a cererii pentru locuințe, prețurile au crescut major. Însă, nu doar în celebrul oraș transilvănean, ci și în satele din apropiere. Casa bătrânească scoasă la vânzare se află în satul Finișel, comuna Săvădisla, iar prețul i-a luat prin suprindere pe românii care au văzut anunțul.

Cât costă o căsuță bătrânească din județul Cluj

La scurt timp după anunțul postat de proprietar, sute de oamenii au fost revoltați și au adăugat comentarii în care au susținut că prețul este total exagerat. Însă, proprietarul nu pare să se lase influențat de remarcile făcute de cei care au văzut postare, spunând că „Transilvania a ieșit din România demult la capitolul prețuri”.

Pentru a atrage potențiali cumpărători, proprietarul ardelean a descris casa în următorul mod: „Vând casă bătrânească formată din două anexe, situată în sat Finișel, com. Săvădisla, (25 de km de Cluj), la poalele Muntelui Rece, circulație moderată, drum până în satul Plopi, proaspăt asfaltat, circulație redusă. Din vârful muntelui ai o panoramă deosebită atât deasupra satului Valea Ierii cât și o parte din orașul Cluj. În satul Finișel se găsesc două magazine aprovizionate bine, școală (I-VIII), grădiniță la program de 4 ore.

De asemenea, la 2 km, în satul vecin, Săvădisla, se găsesc alte două magazine bine dotate, două restaurante cu specific unguresc, mâncare bună, carmangerie, poștă, magazin de bricolaj, materiale de construcții. Casa este construită în 74′ la care s-a mai adăugat cealaltă anexă în 88′. Casele sunt pe fundație de beton iar ambele anexe dețin beci.

Prima anexă( cea dinspre drum) este formată din 2 camere, bucătărie, cămară, baie, hol, necesită renovare , iar cea de-a doua anexă este compusă dintr-o cameră decomandată, hol, o camera legată cu bucătărie, baie, și cămară, necesită zugrăveală. Acoperiș fără probleme.

Suprafață teren 1291mp pe care se mai găsește și o șură în stare decentă, lemn uscat chiar și refolosibil o bună parte, și de asemenea, o fântână. Acces la pârâu în capătul curții, pe toată lățimea ei. Și în partea din față, curtea este până în casa vecină, doar că după gard era grădină.

Toate utilitățile legate și disponibile, canal în curte, trifazic, centrală în anexa din spate.”, a scris bărbatul în anunț, potrivit Știri de Cluj.

Prețul menționat de proprietar pentru locuință este de „150.000 euro negociabil”, se arată în anunțul imobiliar publicat.

Reacțiile interauților la anunțul postat de proprietarul locuinței

Revoltați de prețul crescut al casei din județul Cluj, utilizatorii au sărit în comentarii și au făcut glume.

„Sigur nu ați vrut să scrieți lei?”, a întrebat un clujean,  „Poate are o sondă de petrol pe teren”,  „Știi să numeri 150.000 de euro???”, „Prefer pe coasta mării mediteraneene, în sudul Spaniei, tot la banii ăștia”,  „La banii ăștia fac una nouă”, sunt doar câteva dintre comentariile lăsate de români.

După ce comentariile negative au curs, proprietarul a decis să vină cu o explicație pentru a le închide gura răutăcioșilor.

„Domnii și doamnele mele, dacă cineva nu are banii, nu se mută la mine în sat, e atât de simplu… Transilvania a ieșit din România demult la capitolul prețuri. În cealaltă parte a Clujului, în Dezmir, peste drum de groapa de gunoi, costă 300k o casă. În Cluj, un garaj este între 5 și 15.000 de euro, o garsoniera 30,40,50k de euro.

Casa nouă la 15 km de Cluj cu gradina de 100..200 de metri, costa 150..200.000.

Citește și: Românii își pot cumpăra casă cu 1.000 de lei. Puțină lume știe de acest loc din România

Prețul este care este pentru a putea fi discutat, dar nu poți contesta că din tot spectrul ăsta diferit de oameni și interese, nu va exista cineva interesat chiar și la prețul dat.

Sunt destule case în alte zone la bani decenți. Asta am și asta vând”, a spus acesta.

Citește și: Casa răsturnată din Harghita care atrage turiștii din toate colțurile lumii. Cât trebuie să plătești pentru a vedea clădirea neobișnuită