Compania sud-coreeană KHNP a anuunțat că face angajări în țara noastră, vizați fiind, în special, inginerii constructori. Salariile primite de noii angajați sunt uriașe și pot ajunge până la 9.600 de lei pe lună. Cei care vor să obțină aceste posturi și să câștige asemenea salarii trebuie să îndeplinească câteva condiții, conform Bugetul.ro.
Cu un an în urmă, compania a deschis prima sucursală în țara noastră. Acum, Korea Hydro & Nuclear Power Co. Ltd. (KHNP) are în plan să construiască o instalație de detritiere la Cernavodă. Aceasta va fi prima instalație de detritiere din Europa şi va oferi României prilejul de a deveni un centru european pentru producţia şi exportul de tritiu, combustibilul ce va fi folosit la viitoarelor reactoare de fuziune. Pentru a duce la bun final acest proiect măreț, compania coreeană are nevoie de mai mulți specialiști, astfel că în următoarea perioadă va face angajări masive și va răsplăti noii angajați cu salarii pe măsură.
La momentul actual, KHNP dorește să angajeze specialiști pentru postul de inginer construcţii civile. Persoanele selectate pentru acest post vor lucra la Cernavodă, pe o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire. Conform anunțului de angajare publicat de compania sud-coreenă, salariile oferite ajung la aproximativ 9.600 de lei net lunar.
Ai mai putea citi: Cum fac profit marile branduri. Costă 27 de dolari să produci o geantă Dior cu prețul de 2.800 de dolari
Pentru a fi eligibili pentru aceaste posturi, doritorii trebuie să dețină o licenţă în domeniul de studii Inginerie civilă și să aibă peste doi ani de experinţă. Mai mult de atât, candidații trebuie să cunoască foarte bine limba engleză.
Korea Hydro & Nuclear Power Co., Ltd. (KHNP) aparține integral grupului coreean KEPCO, care are aproximativ 7.600 de angajaţi. În Coreea de Sud, grupul deţine şi operează în total 21 de centrale nucleare. Conform oficialilor companiei, KHNP furnizează peste 34% din totalul energiei din Coreea de Sud.
Pe data de 27 iunie 2023, la Seul, Nuclearelectrica și Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) au semnat contractul de Inginerie, Procurare și Construcție (EPC) pentru construcţia la CNE Cernavodă, prima instalație de detritiere (CTRF) din Europa.
CTRF se va ocupa de îndepărtarea tritiulul din instalaţie folosind o tehnologie românească inovatoare, dezvoltată de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice – ICSI Râmnicu Vâlcea. Instalația de detritiere de la Cernavodă (CTRF) va fi a treia instalație de detritiere din lume și prima de pe întreg continentul european.
Așadar, țara noastră se va transforma într-un centru european pentru producția și exportul de tritiu. Proiectul este estimat a fi finalizat în 50 de luni, iar tritiul produs urmează a fi depozitat în containere specializate sigure și securizate, pregătite pentru utilizare ulterioară.
Vezi mai multe: Informația momentului pentru toți românii care vor să-și ia un credit imobiliar! Secretul pe care băncile niciodată nu ți-l vor spune