Una din primele fabrici de cămăși din România, furnizor pentru jandarmeria italiană și română, poliția germană, vama belgiană și armata austriacă, își cere insolvența, potrivit informațiilor analizate de site-ul profit.ro. Este vorba despre bine-cunoscuta fabrică Târnava.
Producătorul român de îmbrăcăminte Târnava, cu sediul în Sighișoara și activând pe piață din 1949, și-a cerut insolvența, acest demers fiind perceput ca soluție pentru redresarea eficientă a activității. Înființată în februarie 1949, Târnava a fost una din primele fabrici de cămăși din România. A fost privatizată în 1996 cu capital întreg românesc.
În momentul actual, compania este controlată de un grup de mai multe persoane fizice (69,6%) și familia Cristina și Nicoleta Mânzu-Hâncu, conform termene.ro. Datoriile au însumat 4,5 milioane lei (de la 3,5 milioane lei în anul precedent). Anul trecut a deținut afaceri de 4,1 milioane lei și o pierdere de 1,2 milioane lei, cu circa 100 de angajați, conform datelor analizate de sursă. În prezent, produsele Târnava sunt comercializate în magazinele proprii din Sighișoara și Brașov, iar din 2006 sunt prezente și în cadrul unei reprezentanțe proprii din Germania.
Te-ar mai putea interesa și: Anunțul zilei de la APIA. 276 de milioane de lei ajung în conturile fermierilor
Târnava S.A. Sighișoara produce și în sistem lohn și produs complet. Principalii parteneri de afaceri erau din Germania ( Wappen, Luisa Cerano), Italia ( MaxMara, Marella,), Franța (Maison Kitsune, Maison Margiela),Anglia (Paper London) etc. Printre beneficiarii produselor au fost și poliția germană, jandarmeria italiană și română, vama belgiană și armata austriacă etc.
Tarnava S.A. este o fabrică de cămăsi și îmbrăcăminte exterioară pentru bărbați, femei și copii din Sighișoara, România. Fondată în 1949 cu capital românesc, aceasta a fost un producător competitiv pe piața internă și externă furnizând produse de înaltă calitate și colaborând cu firme de prestigiu din Germania, Italia, Franța, Danemarca și multe altele. În ultima vreme, firma a activat pe segmentul de piețe îmbrăcăminte exterioară. Firma deține și o reprezentanță proprie în Germania, iar producția se realizează în fabrica proprie de 4000 m2 unde pot lucra până la 800 de muncitori, potrivit sursei citate.