- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O economistă din Sibiu și-a deschis propria afacere cu doar 100 de lei! „De când eram mică, mama mea m-a învățat să croșetez”

29 Mar, 23:30 • Fundeanu Madalina
Mihaela Fleacă și-a deschis o întreagă afacere, investind inițial doar 100 de lei! Femeia confecționează jucării pe care le croșetează din pluș.
O economistă din Sibiu și-a deschis propria afacere cu doar 100 de lei! „De când eram mică, mama mea m-a învățat să croșetez”

Mihaela Fleacă are 30 de ani și locuiește în Sibiu. Este de profesie economistă, dar a fost întotdeauna pasionată de hand-made și a decis, în urmă cu mai bine de o lună și jumătate, să deschidă și o afacere de care să se ocupe în timpul liber pe care îl are la dispoziție. Mihaela confecționează jucării pe care le croșetează dintr-o ață specială numită pluș, relatează turnulsfatului.ro.

Mihaela Fleacă și-a deschis o întreagă afacere, investind inițial doar 100 de lei!

Având o carieră solidă în economie, Mihaela a decis să-și urmeze totuși chemarea creativă și să-și exploreze talentul pentru hand-made. În urmă cu aproximativ două luni, ea a deschis propriul atelier de croșetat jucării, care aduc o mare bucurie în sufletele celor mici și nu numai.

Mihaela folosește o ață specială numită pluș și creează jucării unice și încântătoare, care aduc un zâmbet pe chipurile celor care le primesc îîn dar.

Ai mai putea citi și: Topul celor mai bune orașe din Europa pentru a începe o afacere în 2024. Pe cel loc se află Capitala

afacere cu jucării hand made
afacere cu jucării hand made

„Mi-am dorit ca în timpul liber să-mi caut o pasiune, un hobby. De mică am fost pasionată de lucrul hand-made. La început făceam hărți din hârtie, era pe atunci un fel de modă în care luai hârtie, o dădeai cu scoci și făceai genți hand-made.

Păpușile pe care le fac sunt confecționate din ață specială care se numește pluș. De exemplu, pot fi făcute și din lână, și din bumbac, din mai multe materiale.

Le croșetez cu iglița și le umplu cu umplutură specială pentru jucării”, a povestit aceasta, scrie turnulsfatului.ro.

Timpul de lucru pentru o păpușă variază, în medie, în jur de 8-9 ore.

„De când eram mică, mama mea m-a învățat să croșetez și a fost nevoie doar de câteva tutoriale ca să îmi reamintesc”, a mai povestit aceasta.

Afacerea Mihaelei a început cu o investiție de 100 de lei în materiale, umplutură, ațe și cutiile în care trimitea coletele.

„Mi-am făcut inițial un stoc mai micuț și apoi am reinvestit banii pe care îi făceam din comenzi. Prima dată am făcut o jucărie pentru mine, au văzut prietenii și am primit feedback-uri frumoase. Apoi, am făcut o jucărie pentru tatăl meu, era ziua lui și mă gândeam la un cadou mai deosebit.

Cum el mă vede rar, am vrut să-i dau un cadou special, iar jucăria încă o păstrează și acum. Apoi au început prietenii să-mi spună că vor jucării ca să le facă cadou, am postat pozele pe instagram și au început să vină comenzile”, a mai spus aceasta.

Vezi mai multe știri: De la pasiune la afacere de succes! Ea este Alisa, tânăra antrenoare de fitness dedicată 24/24 persoanelor aflate în lupta cu kilogramele în plus. „Sportul e pentru mine luminița de la capătul tunelului”