- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O fabrică importantă din România se închide. Peste 57 de angajați au fost concediați colectiv

30 Sep, 13:12 • Amarie Giorgiana
O fabrică din România a decis închiderea punctului de lucru. 57 de salariați au fost concediați colectiv, motivul închiderii fiind scăderea semnificativă a vânzărilor din cauza cererii scăzute de pe piața locală.
O fabrică importantă din România se închide. Peste 57 de angajați au fost concediați colectiv

O fabrică din România a decis închiderea punctului de lucru. 57 de salariați au fost concediați colectiv, motivele principale ale închiderii fiind scăderea semnificativă a vânzărilor din cauza cererii scăzute de pe piața locală, consumul redus, incertitudinea cauzată de răzbaie, dar și concurența mare a firmelor din afară. Totodată, costurile de producție au crescut continuu, notează România TV.

Romanbag Production închide fabrica din Dej

Compania Taffarello SpA din Italia, care deține producătorul de pungi din hârtie Romanbag Production, a luat decizia de a închide punctul de lucru al societății din Dej, județul Cluj. Hotărârea a fost luată de firmă, iar 57 de salariați au fost deja concediați colectiv, au declarat pentru Economica.net oficialii Agenției Județene pentru Ocuparea forței de muncă (AJOFM) Bihor.

Firma italiană Taffarello SpA a avut o unitate de producție de pungi în Dej, județul Cluj. Aceasta era operată prin firma Romanbag Production și mai deține o fabrică în nodrul Italiei. Taffarello SpA a hotărât închiderea punctului de lucru din Dej din cauza scăderii semnificative a vânzărilor atât din cauza cererii scăzute de pe piața locală, cauzată de inflație, a consumului redus, a incertitudinii războiului, cât și din cauza concurenței firmelor extinse din Turcia. Costurile de producție au continuat să crească, iar în contextul majorării salariilor minime pe conomie au apărut diverse probleme.

Citește și: Se pune lacătul pe o mare fabrică din România! Toți angajații vor fi dați afară

Compania Romanbag Production a notificat AJOFM Bihor şi AJOFM Cluj cu privire la intenţia de a efectua concedieri colective, ca urmare a închiderii punctului de lucru situat în localitatea Dej, judeţul Cluj. Conform notificării, compania avea la momentul respectiv 191 de salariaţi, urmând a fi afectaţi de măsura concedierii un număr de 57 de salariați. Concedierile au avut loc efectiv în cursul lunii iulie 2024″, au spus reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea forței de muncă Bihor.

Mai mult, decizia închiderii punctului de lucru din Dej a fost luată de conducerea firmei încă de pe data de 6 iunie 2024. Tot atunci, conducerea firmei aprobase cumpărarea unui utilaj performant cu o productivitate mare, precum şi finanţarea acestei investiţii printr-un credit de 400.000 de euro cu termen de rambursare până la finalul anului 2029, se arată în decizia firmei.

Până în acest moment, oficialii au refuzat să răspundă cu privire la locul în care vor funcționa noile utilaje cumpărate de societate, luând în calcul faptul că unicul punct de lucru a fost închis.

Citește și: Un gigant mondial angajează sute de români cu salarii de la 5.800 lei net. Fabrica reprezintă o premieră în lume!