- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O mare companie face concedieri. Va renunța la o treime din angajații străini

11 Sep, 19:20 • Preda Silvia
Concedieri în masă la Samsung Electronics. Va renunţa la aproximativ 30% din angajaţii săi din străinătate, au declarat surse anonime.
O mare companie face concedieri. Va renunța la o treime din angajații străini

Samsung face concedieri masive. Compania vrea să reducă numărul angajaţilor la diviziile de vânzări şi marketing cu circa 15% iar în sectorul administrativ cu până la 30%, declară sursele citate de Reuters.

Planul de concedieri va afecta în principal locurile de muncă din America de Nord şi de Sud, Europa, Asia şi Africa, transmit sursele. Nu se știe momentan câţi angajaţi vor fi concediaţi, nici care vor fi diviziile şi ţările cele mai afectate de măsuri.

La sfârșitul anului trecut, Samsung avea pe plan global peste 267.000 de angajaţi, iar mai mult de jumătate 147.000 – erau în străinătate.

Cele mai multe locuri de muncă erau pe segmentul de producţie şi dezvoltare, la vânzări şi marketing erau aproximativ 25.100 de angajaţi, iar în alte zone 27.800 de angajaţi.

Samsung Electronics va face concedieri la unele divizii

Samsung Electronics va face concedieri
Samsung Electronics va face concedieri

Sursele susțin că subsidiara Samsung din India oferă deja pachete compensatorii unor angajaţi cu pregătire medie. Numărul total de angajaţi care ar putea fi concediaţi în India ar putea ajunge la 1.000, din totalul celor 25.000 de oameni care lucrează pentru subsidiara Samsung din India.

Citește și: Vestea momentului pentru toți românii care au Samsung. Se ia în calcul o schimbare majoră

Samsung are dificultăţi la diviziile sale cheie. Profitul a fost anul trecut la cel mai redus nivel din ultimii 15 ani.

Pe piaţa telefoanelor mobile inteligente premium, Samsung se confruntă cu o concurenţă dură din partea Apple şi Huawei.

Miercuri, acţiunile Samsung Electronics înregistrau la Bursa de la Seul cel mai scăzut nivel din ultimele 16 luni.

Samsung Electronics este unul dintre cei mai mari producători mondiali de smartphone-uri şi unul dintre puţinii producători de cipuri de memorie cu valoare adăugată mare utilizate pentru Inteligenţa Artificială (IA).

Samsung Electronics a raportat în trimestrul doi din 2024 o creştere de şase ori a profitului net, la 9.640 miliarde de woni (6,96 miliarde de dolari), depăşind estimările analiştilor, de 7.970 miliarde de woni.

Vezi și: Cu cât se vinde acum un casetofon Samsung din anii ’90. Colecționarii sunt dispuși să plătească o avere pe obiectele vechi