- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă autostradă în România. Sorin Grindeanu a făcut anunțul despre o componentă crucială a infrastructurii rutiere din țara noastră

03 Sep, 17:53 • Preda Silvia
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a oferit noi detalii despre lucrările de pe Autostrada Sibiu-Pitești. Secțiunea 4 din autostradă ar putea fi dată în circulație anul viitor.
O nouă autostradă în România. Sorin Grindeanu a făcut anunțul despre o componentă crucială a infrastructurii rutiere din țara noastră

Autostrada Sibiu-Pitești, o componentă crucială a infrastructurii rutiere din România, are și două tuneluri, Daniela și Alina, care străpung Carpații pe Secțiunea 4 (Tigveni – Curtea de Argeș). Sunt progrese majore la aceste tuneluri, arată Sorin Grindeanu.

Potrivit informațiilor publicate de ministrul Sorin Grindeanu, până acum au fost săpați 1.655 de metri dintr-un total de 2.700 de metri necesari pentru finalizarea celor două tuneluri.

„Secțiunea 4 (Tigveni – Curtea de Argeș) a autostrăzii Sibiu – Pitești (A1). Au fost săpați 1.655 m, în total, la cele două tuneluri ale primei secțiuni montane”, transmite pe TikTok ministrul Transporturilor.

@sorin.grindeanu7 Secțiunea 4 (Tigveni – Curtea de Argeș) a autostrăzii Sibiu – Pitești (#A1). Au fost săpați 1.655 m, în total, la cele două tuneluri ale primei secțiuni montane. #fyp #Romania #infrastructure ♬ Powerful songs like action movie music – Tansa

Proiectul autostrăzii Sibiu – Pitești este unul strategic pentru România, având rolul de a conecta regiunile de sud și de vest ale țării printr-o infrastructură modernă și eficientă.

Noi imagini de pe Autostrada Sibiu-Pitești

Noi imagini de pe Autostrada Sibiu-Pitești
Noi imagini de pe Autostrada Sibiu-Pitești

 

47,14% stadiul fizic al lucrărilor pe Secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu-Pitești! Drumurile tehnologice sunt executate în proporție de 100%, procentul fizic de executie piloti forați este de 100%, volumul de beton turnat la structuri până în prezent este de 57.000 mc, iar fundațiile la podețe sunt realizate 12 din totalul de 16, transmite CNAIR.

Citește și: Va fi dat în folosință un drum așteptat de mulți șoferi! Vești bune de la Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor

Cele două stații de betoane din organizările de șantier au fost finalizate și sunt funcționale 100%. Pe acest sector de autostradă se vor construi 12 poduri și podețe, un nod rutier și un tunel cu lungimea de 1,35 km. Lucrările la tunel se desfășoară 24h/24h.

Secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș (9,86 km)

Antreprenor: PORR Construct SRL
Durată contract: 60 de luni (16 luni proiectare, 44 de luni execuție)
Valoare contract: 1,678 miliarde de lei, fără TVA
Sursă de finanțare: Programul Transport (PT)
Stadiu actual: 47,14%
Termen contractual deschidere: 2027.

Vezi și: Apare un nou drum de mare viteză în România. Se va realiza în 34 de luni, anunță Sorin Grindeanu