- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă fabrică auto își deschide porțile în România, în 2025: Producții record și sute de locuri de muncă

27 Jun, 18:16 • Bocioacă Bianca
Se deschide o nouă fabrică auto în România. Se vor crea sute de locuri de muncă și se preconizează producții record.
O nouă fabrică auto își deschide porțile în România, în 2025: Producții record și sute de locuri de muncă

Vești bune pentru românii care se află în căutarea unui loc de muncă. Se deschide o nouă fabrică auto în România, ceea ce înseamnă că vor fi create sute de locuri de muncă. Lucrările vor începe de anul viitor. Se anunță producții record!

Ghery Auto o să deschidă o nouă fabrică în țara noastră. Marcus Du, brand manager pentru România, este cel care a făcut anunțul și a oferit mai multe detalii. Compania urmează să se lanseze și alte țări, printre care Germania, Italia și Republica Cehă.

În monentul de față, deja s-a înființat o fabrică în Spania, iar lucrările au început în  Polonia, Spania și Ungaria.

Citește și: Poliția Română face angajări. Au fost scoase la concurs peste 1.000 de posturi

O nouă fabrică auto în România

„În prezent, selectăm parteneri. În ceea ce privește înființarea unei fabrici, am putea lua în considerare acest lucru în viitor. Fabrica va veni anul viitor sau mai târziu. Am înființat deja o fabrică în Spania și am început livrările în Polonia, Spania și Ungaria.Intenționăm să ne lansăm în alte țări, precum Germania, Italia, Republica Cehă și România în viitorul apropiat”

, a precizat brand managerul despre noua fabrică auto ce va deschisă în România.

Potrivit vicepreședintelui executiv al Chery Auto, Charlie Zang, seria OMODA a câștigat teren la nivel internațional. Astfel, a devenit necesară o extindere a capacităților de producție. La nivel global, volumul total al vânzărilor a depășit 220.000 de unități.

Compania auto a intrat cu succes pe mai mult de 40 de piețe de pe șase continente. Odată cu ridicarea sediului din România, se vor crea sute de locuri de muncă, iar producțiile se anunță a fi unele record.

În timp ce o nouă fabrică auto se deschide în țara noastră, Leoni închide sediul unde lucrau peste 200 de persoane. Compania susține că cererea scăzută din piață, care determină reducerea subvențiilor pentru mașinile electrice și duce la mai puține vânzări, a dus la închidere sediului.

„După cum știți, economia mondială a suferit transformări semnificative în ultima perioadă din cauza situației geo-politice globale. Toate aceste evenimente au determinat contracții economice în mai multe sectoare.

Piaţa producătoare de maşini este şi ea afectată din punct de vedere al rutelor de distribuţie, dar şi al scăderii producţiei, ceea ce duce la o cerere scăzută a părților componente.

De asemenea, producătorii auto sunt nevoiţi să facă tranziţia de la motoarele pe benzină şi motorină la cele hibride şi electrice, dar subvenţiile pentru maşinile electrice au scăzut în toate țările europene, ceea ce nu încurajează vânzarea lor”, a anunțat Leoni, într-un comunicat de presă, conform bzi.ro.

Citește și: Mega Image face angajări pe bandă rulantă. Salarii de 2.500 leo pentru cei care nu necesită studii superioare