- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă înşelătorie face ravagii în România. „Au luat câte 200.000 de euro de la Guvern”

30 Jul, 19:58 • Cornel Ghimeșan
Ciprian Păun, un avocat specializat în drept comercial și fiscal și tranzacții internaționale, a dezvăluit o nouă înșelătorie care face ravagii în România. Numeroși cetățeni au profitat de o oportunitate oferită de Uniunea Europeană și au accesat mii de euro pentru a dezvolta turismul local. În realitate, afacerile lor sunt fictive, fiind doar o metodă de a obține fonduri europene pe care le-au folosit în alte scopuri.
O nouă înşelătorie face ravagii în România. Au luat câte 200.000 de euro de la Guvern

O nouă înşelătorie face ravagii în România. Într-un podcast recent, Ciprian Păun a discutat despre această escrocherie, subiect rar abordat în spațiul public. De mai bine de doi ani, mulți români au profitat de programul Uniunii Europene care oferea până la 200.000 de euro pentru deschiderea de pensiuni. Fondurile erau nerambursabile, iar beneficiarii trebuiau doar să plătească un impozit pentru un număr minim de „turiști” care ar fi trecut pragul pensiunii. Unii au calculat că este mai profitabil să plătească câteva sute sau mii de lei pe an în taxe, decât să strângă acești bani într-o viață, astfel născându-se această nouă înșelătorie.

Citeşte şi: Unde poţi să vinzi bancnote şi monede vechi. O singură bancă din România asigură acest serviciu

O nouă înşelătorie face ravagii în România

Conform informațiilor furnizate de Ciprian Păun, mulți au folosit această înșelătorie pentru a construi pensiuni cu fonduri europene. Autoritățile nu au efectuat verificări adecvate, cum ar fi verificarea fișelor de cazare sau solicitarea CNP-urilor presupușilor turiști. Astfel, mulți au obținut banii și au rămas atât cu suma primită, cât și cu o pensiune pe care o folosesc pentru vacanțe personale.

Citeşte şi: Un ordin UE schimbă regulile pentru români. Dacă ai carduri și conturi la Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, ING, trebuie să știi asta!

„Au luat foarte mulți câte 200.000 de euro de la Guvernul României ca să finanțeze construcția de cabane personale. Toată lumea și-a făcut pensiuni pe fonduri europene. Le folosesc pentru circuit închis și pentru ei. Nu știu dacă am voie să zic, dar tu zici că ai avut 100 de turiști, la care le bați bonul de casă. Tu plătești impozit pe turiștii care sunt, de fapt, fictivi. Nu au fost niciodată la tine în curte, dar tu nu trebuie să le faci dosar cu CNP. Dacă acolo era o verificare mult mai bună, 3 ani aveai obligativitatea să ți pensiunea”, a spus avocatul, la Gen Podcast.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult