O nouă metodă de înşelăciune face victime printre români. Bancnotele false sunt produse pentru reclame, pentru jocuri sau pentru alte astfel de producții. Ajung însă, de cele mai multe ori, pe mâini nepotrivite, iar persoanele rău intenționate le folosesc ca fiind bancnote reale.
Producătorii acestor bancnote le marchează însă intenționat pentru a evita confuzia, adesea astfel de marcaje sunt în colțurile bancnotei: este scrisă sintagma „prop money”, adică bani de recuzită, doar că de foarte multe ori escrocii știu acest lucru și încearcă să ascundă înscrisul folosind diferite metode, precum pasta corectoare de aceeași culoare cu cea a bancnotei.
Sunt și alte detalii la care trebuie să ne uităm, precum elementele de securitate sau materialul din care este făcută bancnota. Cei care încearcă să falsifice bani sau să îi pună în circulație trebuie să știe că riscă până la 10 ani de închisoare, potrivit Observatornews.ro.
Polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii a șapte infracțiuni de înșelăciune, ca urmare a unor anunțuri de închiriere a unui apartament. Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, la începutul anului, un tânăr, în vârstă de 28 de ani, ar fi contactat o persoană în vederea închirierii unui imobil, în municipiul Brașov.
În timpul discuțiilor cel care oferea spre închiriere imobilul, s-ar fi prezentat drept un funcționar public, pentru a conferi încredere persoanei vătămate și i-ar fi solicitat acesteia suma de 250 de euro drept avans, sumă pe care aceasta ar fi plătit-o, dar închirierea apartamentul nu ar mai fi avut loc.
În cadrul activităților desfășurate de polițiști, aceștia au identificat persoana bănuită de săvârșirea faptei ca fiind un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din municipiul Timișoara. De asemenea, polițiștii au mai stabilit că bărbatul ar mai fi indus în eroare alte 6 persoane vătămate, folosindu-se de calități oficiale, și ar fi obținut sume de bani, cuprinse între 600 și 2500 lei. (Citește AICI mai multe detalii)