- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă platformă dedicată anunțurilor de angajare se lansează în România. Ce tipuri de joburi vor fi publicate

27 Jun, 21:35 • Fundeanu Madalina
O platformă de anunțuri de angajare din industria de transport și logistică se lansează în România. Care vor fi beneficiile.
O nouă platformă dedicată anunțurilor de angajare se lansează în România. Ce tipuri de joburi vor fi publicate

Translogjobs.ro, o nouă platformă românească dedicată exclusiv anunțurilor de angajare în transport și logistică, a fost lansată oficial. Platforma pentru anunțurile de angajare a fost creată special pentru a răspunde nevoilor specifice ale acestei industrii. Ea promite să ușureze procesul de recrutare și să faciliteze întâlnirea dintre angajatori și candidați, potrivit unui comunicat de presă, citat de Economedia.

O platformă de anunțuri de angajare din industria de transport și logistică se lansează în România

Conform comunicatului de presă, mai mult de 50% dintre companiile din domeniul transportului și logisticii și-au găsit candidații potriviți din primele două săptămâni de la publicarea anunțului de angajare.

„Am observat că industria transporturilor și logisticii avea nevoie de o platformă de angajare dedicată, unde companiile pot posta toate locurile de muncă într-un singur loc și unde candidații calificați sau cei interesați de o carieră în acest domeniu să găsească ușor oportunități”, a declarat Ciprian Coroian, fondatorul Translogjobs.ro.

În comunicat se mai precizează că industria de transport și logistică se confruntă de mult timp cu lipsa de personal și, în plus, cu probleme legate de retenția și viteza de rotație a personalului. Provocarea cea mai mare este cea a șoferilor, care nu lipsește nici din partea de logistică, chiar dacă salariile sunt uriașe. Un șofer profesionist poate câștiga între 1700 și 3500 de euro, depinzând de specificitatea transportului salariile pot fi chiar mai mari.

Ai mai putea citi: Salariu de până la 200 de euro pe zi pentru români. Care sunt criteriile de angajare pentru acest job

Translogjobs.ro, platformă anunțuri de angajare
Translogjobs.ro, platformă anunțuri de angajare

Cu un an în urmă, România a înregistrat 27,000 de locuri de muncă neocupate doar în segmentul șoferilor, iar la nivel european deficitul a fost de 220,000 de locuri de muncă, reprezentând 7% din totalul posturilor disponibile.

Pentru 2024, estimările indică o creștere a acestui procent la 11%. Platforma de angajare Translogjobs.ro își propune să dezvolte produse care sa atragă din ce în ce mai mulți tineri în industrie și să ofere oportunități profesionale avantajoase, contribuind astfel la reducerea deficitului de personal.

„Dorim să aducem cât mai mulți tineri în industrie. Este nevoie de ei, iar lucrul în domeniu, indiferent de postul ocupat oferă foarte multă satisfacție. În acest sens, avem în vedere dezvoltarea unor produse specifice pentru a-i atrage să înceapă o carieră în transport sau logistică’’ , afirmă Ciprian Coroian, fondatorul Translogjobs.ro.

În primul an de activitate, Translogjobs.ro are în plan să atingă 1,500 de utilizatori candidați și să înregistreze 100 de anunțuri noi lunar în următoarele 3 luni, cu un obiectiv final de peste 3,000 de utilizatori și 500 de companii înscrise până la sfârșitul anului. La momentul actual, pe platformă sunt activi peste 700 de candidați, care sunt în căutarea unei oportunități de lucru.

„Dorim ca utilizatorii să descopere utilitatea platformei noastre și să beneficieze de facilitățile dezvoltate atât pentru candidați, cât și pentru angajatori,” a declarat fondatorul.

Translogjobs.ro își propune să continue extinderea și planifică implementarea tuturor funcționalităților până la sfârșitul acestei veri și să lanseze o aplicație mobilă în trimestrul al patrulea al anului 2024.

„Toate eforturile noastre sunt dedicate îmbunătățirii continue a platformei pentru a fi de un real folos utilizatorilor noștri,” a concluzionat fondatorul.

Vezi și: Jobul unde românii sunt plătiți cu peste 9.000 de lei. Condiția simplă pentru a te putea angaja