- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O româncă de 72 ani a fost acuzată de corupție, după ce a dat mită 10 ouă unui judecător. Femeia a fost achitată după moarte

17 Apr, 14:36 • Lupu Alexandra
Femeia de 72 ani acuzată de corupție după ce i-a dat mită 10 ouă unui judecător a fost achitată după moarte. Iată cum se explică situația.
O româncă de 72 ani a fost acuzată de corupție, după ce a dat mită 10 ouă unui judecător. Femeia a fost achitată după moarte

Situație mai puțin întâlnită în România! Maria Cociorvan a fost acuzată de corupție, după ce i-a dat mită 10 ouă unui judecător, relatează ziare.com. Așa cum arată ultimele informații, femeia a fost achitată după moarte.

Femeia acuzată că a dat mită 10 ouă unui judecător

Maria Cociorvan este femeia acuzată de judecători de corupție. În 2014, românca a fost luată cu mascații din propria locuință, din satul Iaslovăț, iar ulterior, a fost dusă la DNA București. Femeia a fost trimisă în judecată după ce i-ar fi dat mită 10 ouă unui judecător.

Ultimele informații arată că, din cauza stresului la care a fost supusă, fiind nevoită să se prezinte de nenumărate ori în instanță, românca a decedat doi ani mai târziu. Curtea de Apel Cluj a pronunțat sentința pe parcursul săptămânii trecute, atunci când Maria Cociorvan a fost achitată post-mortem.

În paralel, Curtea de Apel Cluj l-a condamnat la patru ani de închisoare cu executare pe Bogdan Bărbuță. Fostul judecător a fost acuzat că a primit de la Maria Cociorvan mai multe produse alimentare și 1.000 de euro pentru a da o soluție favorabilă în cadrul unui dosar în care fiul româncei avea calitatea de reclamant.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Se dau cărțile pe față! Românul acuzat pe nedrept, a câștigat procesul cu Uber „Este ultimul avertisment. Încă odată, s-a terminat”

Românca care a dat mită 10 ouă
Românca care a dat mită 10 ouă

„În perioada martie-aprilie 2014, inculpatul Bărbuță Bogdan Ilarion Costică a primit inițial produse alimentare, iar, ulterior suma de 1.000 euro, de la inculpata Cociorvan Maria, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă un judecător de la Judecătoria Rădăuți, pentru ca acesta să pronunțe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care fiul cumpărătoarei de influență avea calitatea de reclamant”, se arată în comunicatul DNA din octombrie 2014.

Mai mult decât atât, Bărbuță este acuzat că a sprijinit un om de afaceri în interesele pe care le avea în domeniul imobiliar. Babiuc Constantin Gavril, bărbatul despre care procurorii DNA aveau motive să creadă că a pus la cale întreaga schemă infracțională pentru a „obține surse ilicite de venituri în urma tranzacțiilor imobiliare ilegale” a fost achitat. Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au luat o decizie similară și în privința celor 16 persoane care mai erau implicate în același dosar.

„Concret, în perioada martie – octombrie 2005, inculpatul Bărbuță Bogdan-Ilarion-Costică, judecător în cadrul Judecătoriei Rădăuți, a pronunțat, sprijinit de inculpatul Babiuc Constantin Gavril, un număr de 69 de hotărâri judecătorești, cu încălcarea dispozițiilor legale și atestarea unor fapte neconforme realității.

Prin aceste hotărâri, lui Babiuc Constantin Gavril i s-a recunoscut dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 41,59 ha, pe care omul de afaceri a înstrăinat-o ulterior, obținând un profit de aproximativ 4.000.000 lei”, potrivit DNA.

Citește și despre următorul subiect: Abuz în serviciu la Hidroelectrica. Directorul care și-a construit din banii companiei un ponton la Vidraru scapă de acuzații. Explicațiile magistraților

Urmărește Daily Business pe Google News