Băile Felix, o stațiune adorată de turiștii străini. Dacă în anii ’80 turismul balnear din România era preferat de finlandezi sau norvegieni, câteva decenii mai târziu această tendință a revenit a modă, lărgindu-și totodată orizonturile.
Refacerea clientelei nu este deloc un proces ușor și constă în creșterea calității serviciilor, dar și asigurarea unor linii directe de transport din Praga, Viena sau Helsinki până la Băile Felix.
Mulți dintre turiștii străini au auzirt de nume precum Karlovy Vary sau de stațiunile de profil din Ungaria, dar nu mulți știau de băile termale din Felix, despre care au aflat de la prieteni.
„Îmi doream foarte mult să vin la Oradea, să mă bucur de băi și, în general, de oraș, care este foarte frumos. Unii au făcut o asemenea reclamă, încât au atras și pe alții”, spune Mariana Javoska, turistă, potrivit stirileprotv.ro.
„Mă simt foarte bine aici. M-am uitat la ofertă și la recenzii și m-am hotărât să vin”
, a adăugat un alt turist.
Karel Masek, reprezentantul unei agenții de turism din Praga, a dezvăluit că „avem condiții bune, oamenii pot face proceduri, iar apa termală este nemaipomenită.”
Dumitru Fechet, directorul unui complex balneo din Băile Felix, susține că toamna aceasta cei mai mulți clienți vin din Cehia.
„Săptămânal, în perioada asta de toamnă, vin din Cehia. Recent am avut un info-trip cu o agenție de turism din Finlanda. Deci sunt semnale bune”.
„Ne-a uimit cu calitatea foarte înaltă a serviciilor, cu posibilitățile oferite turiștilor. Părțile negative ar fi concurența serviciilor și tratamentelor oferite în Ungaria, existența liniei directe între Helsinki și Budapesta”, spune Marcel Apostol, reprezentantul unei firme de turism Finlanda, despre stațiunile din Băile Felix.
Citește și: Nu mai există alta în România! Singura stațiune cu izvoare termale și cu o istorie aparte
„Dacă am amplifica puțin ritmul de dezvoltare, cred că în 5-8 ani, România ar putea să fie o destinație importantă, mai ales pe turism balnear”, susține Călin Ile de la Federația Industriei Hoteliere din România.
Cei care vor să petreacă câteva clipe de relaxare aici trebuie să știe că un sejur de cinci nopți, de duminică până vineri, care include cazare, masă, diverse proceduri și acces la piscine, costă în jur de 350 de euro. La acest preț se mai adaugă și costul transportului, în funcție de zona din care vin.