- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O țară intens vizitată de români a interzis Instagramul. Milioane de utilizatori vor fi afectați

02 Aug, 12:01 • Bumbeneci Diana
O țară extrem de vizitată de români a decis să interzică platforma Instagram. Vor fi afectați și turiștii?
O țară intens vizitată de români a interzis Instagramul. Milioane de utilizatori vor fi afectați

Turcia a decis oficial să blocheze accesul la platforma de social media Instagram. Anunțul a fost făcut vineri de autoritatea de reglementare în domeniul informaticii, fără a preciza motivul sau durata interdicției, care a lăsat inaccesibilă și aplicația mobilă a platformei, fapt ce a dus la nenumărate nemulțumiri în rândul persoanelor care locuiesc în această țară.

O țară intens vizitată de români a interzis Instagramul

Această decizie ar veni în urma comentariilor făcute miercuri de oficialul turc din domeniul comunicațiilor, Fahrettin Altun, care a criticat platforma pentru ceea ce el a numit decizia sa de a bloca postările de condoleanțe privind uciderea lui Ismail Haniyeh, un oficial cheie al grupului militant palestinian Hamas, relatează Reuters.

Conform ultimelor date, Turcia are cel puțin 56,4 milioane de utilizatori activi pe Instagram.

Vezi și: Atenție la postările de pe Instagram! Pericolul uriaș la care te expui fără să știi

Instagram
Instagram

„Aceasta este cenzură, pur și simplu”, a declarat Altun, directorul de comunicare al președinției turce, pe X, adăugând că Instagram nu a invocat nicio încălcare a politicii pentru acțiunea sa.

În acest context, Meta Platforms Inc (META.O), societatea-mamă a Instagram, nu a prezentat până în prezent nicio reacție publică privind interdicția sau comentariile lui Altun. Autoritatea turcă pentru tehnologia informației și comunicațiilor (BTK) a publicat decizia din 2 august pe site-ul său, aceasta fiind una oficială.

Instagram a cucerit mare parte a populației

În 2024, Instagram are aproximativ 2 miliarde de utilizatori activi lunar la nivel mondial, fiind una dintre cele mai populare platforme de socializare, alături de Facebook, YouTube și WhatsApp. India are cel mai mare număr de utilizatori Instagram, cu aproximativ 358,55 milioane, urmată de Statele Unite cu 158,45 milioane și Brazilia cu 122,9 milioane​.

De partea cealaltă, în România, Instagram avea 5,3 milioane de utilizatori la începutul anului 2024, ceea ce reprezintă aproximativ 26,9% din populația totală a țării și 31,1% din populația eligibilă (persoane de peste 13 ani). Majoritatea utilizatorilor sunt femei (54,8%), iar cea mai mare grupă de vârstă este 18-24 de ani​.

Ai mai putea citi și: ANPC le-a dat „follow” influencerilor din România. Creatorii de conțiunut au fost luați la ochi pentru banii primiți din Instagram și Tik Tok

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult