O universitate renumită şi foarte apreciată din România se află pe primele locuri în topul mondial al universităților, potrivit mediafax.ro.
Astfel, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) reprezintă o prestigioasă instituție de învățământ superior de stat localizată în Sibiu, care are rădăcini ce se întind pe o perioadă de peste 225 de ani în istoria învățământului superior sibian. Deși universitatea independentă a luat naștere în anul 1990, tradiția educațională din Sibiu este una bogată și semnificativă.
ULBS și-a propus întotdeauna să ofere un învățământ de înaltă calitate, în conformitate cu standardele reglementate de Uniunea Europeană. Unul dintre principalele obiective strategice ale universității este să ofere absolvenților săi o recunoaștere academică și profesională la nivel internațional. În cadrul ULBS, se promovează specializări unice în contextul academic românesc, iar calitatea învățământului este susținută de un grad de încredere ridicat, ceea ce confirmă angajamentul universității în îmbunătățirea procesului educațional.
Te-ar putea interesa și: Marcel Ciolacu, revoltat de situația elevilor care primesc burse de merit având note de 2: „Așa ceva este inadmisibil!”
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este prezentă în ierarhia globală Times Higher Education World University Rankings by Subject 2024, publicată sâmbătă, cu trei discipline.
Aceasta apare în ierarhia globală cu disciplinele „Științe umaniste și Arte”, în intervalul 501-600, „Științe sociale”, în intervalul 601-800 și „Afaceri și Economie”, pe poziția 801+.
În clasamentul pe România, ULBS se află în primele patru clasate (și în top 3) în domeniul „Științe umaniste și Arte”, în top 4 din cele şapte universități românești prezente la disciplina „Științe sociale” și în primele cinci universități din țară la disciplina Afaceri și Economie.
În clasamentul global au fost evaluate 691 de universități pentru domeniul Științe Umaniste și Arte, 997 pentru domeniul Științe sociale și 909 pentru domeniul Afaceri și Economie.
Clasamentul a folosit noua metodologie World University Ranking, care combină riguros 18 indicatori de performanță calibrați pe fiecare disciplină, din domeniile: predare, mediu de cercetare, calitatea cercetării, industrie și perspectivă internațională, transmite ULBS.
Analiza a inclus peste 134 de milioane de citate din peste 16 milioane de publicații din domeniul cercetării și s-au colectat peste 400.000 de date de la 2673 de instituții de învățământ superior care au transmis informații.
Numărul universităților cuprinse în rankingul pe discipline a crescut în acest an, de la 1799 la 1904, potrivit sursei citate.