- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O zonă întreagă din București, în pericol de prăbușire, va fi decopertată și reconstruită. Proiectul va dura câțiva ani

19 Aug, 17:06 • Preda Silvia
Începe reconstrucția unei zone din București, în pericol de prăbușire. Va fi decopertată și refăcută total, anunță autoritățile.
O zonă întreagă din București, în pericol de prăbușire, va fi decopertată și reconstruită. Proiectul va dura câțiva ani

Proiectul de reconstrucție totală a Planșeului Unirii din București va începe la toamnă, transmite Daniel Băluță.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a semnat, luni, la sediul Guvernului României, contractul de finanțare în valoare de aproximativ 750 de milioane de lei.

Semnarea contractului de finanțare pentru refacerea din temelii a Planșeului Unirii este momentul în care Bucureștiul dovedește faptul că este ca o capitală cu adevărat europeană, care pune pe primul loc siguranța cetățenilor ei.

Pentru acest lucru, pentru colaborarea exemplară pe care Sectorul 4 o are cu Guvernul României, îi mulțumesc și public premierului Marcel Ciolacu și echipei ministeriale pe care acesta o coordonează”, a transmis Băluță, luni, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Cea mai așteptată autostradă din România avansează. Directorul CNAIR anunță drum de legătură către un aeroport important

Pasajul Unirii
Pasajul Unirii

Primarul Sectorului 4 a menționat și faptul că, până la finalul anului în curs, nu vor fi restricționate, din cauza lucrărilor, nici circulația auto, nici cea pietonală, în zona Piața Unirii.

De acum, când avem asigurată și sursa de finanțare, putem să ne apucăm în mod efectiv de treabă și să reconstruim imensa placă de beton din Piața Unirii, veche de aproape 100 de ani și asupra căreia nu s-a intervenit niciodată.

Avem deja în lucru și documentația de autorizare, așa că primele utilaje vor ajunge în zona Unirii cel mai târziu pe 1 octombrie. Cel puțin până la finalul acestui an, nu vor fi restricționate nici circulația auto, nici cea pietonală.

În plus, vom lucra în trei schimburi, astfel încât proiectul să fie terminat în termenele asumate și să nu producă disconfort inutil”, a mai scris primarul.

Refacerea Pieței Unirii din București va dura câțiva ani

În cadrul lucrărilor, întreaga zonă de suprafață din Piața Unirii va fi reamenajată peisagistic, cu spații verzi, piațete dar și zone pietonale.

Vezi și: Zi istorică! Au început lucrările la cel mai așteptat pasaj de autostradă din ultimii 30 de ani