- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Oamenii din sute de localități din România pot beneficia gratuit de cadastru. Lista actelor necesare pentru a-ți putea depune dosarul

03 Sep, 23:24 • Preda Silvia
Continuă înregistrarea sistematică a proprietăților cu fonduri europene, anunță Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).
Oamenii din sute de localități din România pot beneficia gratuit de cadastru. Lista actelor necesare pentru a-ți putea depune dosarul

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) au semnat Contractul de finanțare pentru Faza II a Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.

Proiectul prevede continuarea finanțării din fonduri europene a înregistrării sistematice a proprietăților în 660 de comune din România. Autoritățile transmit că acest proiect este implementat de ANCPI, în parteneriat cu 40 de oficii de cadastru și publicitate imobiliară și Centrul Național de Cartografie (CNC).

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 757.573.628,11 lei, din care 567.796.123,70 de lei sunt fonduri europene nerambursabile și 189.777.504,41 lei, contribuție națională, mai scrie ancpi.ro.

Citește și: Reguli schimbate în programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Românii vor scoate și bani din buzunar pentru panouri

Oamenii din sute de localități din România pot beneficia gratuit de cadastru
Oamenii din sute de localități din România pot beneficia gratuit de cadastru

Mii de români se bucură de cadastru gratuit

Până la finalul anului trecut, Proiectul major a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, fiind finalizată cadastrarea a 102 comune. Începând de anul acesta, prin PoCIDIF 2021-2027, va fi finanțată înregistrarea sistematică a proprietăților în 558 de comune, aflată în diverse stadii de implementare.

Acte necesare pentru a beneficia de cadastru gratuit

Cetățenii interesați pot obține cadastru gratuit de la primărie dacă prezintă următoarele documente:

  • titlul de proprietate
  • certificatul de moștenitor
  • hotărâre judecătorească
  • act de vânzare-cumpărare sau orice act care să ateste proprietatea
  • cărțile de identitate ale celor înscriși în actul de proprietate
  • documentație cadastrală, în cazul celor care au terenul intabulat.

Vezi și: Se contruiesc apartamente cu consum foarte redus de energie pentru tinerii reîntorși acasă. Totul se face cu fonduri prin PNRR!