- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Octombrie vine cu vești bune! Veniturile pensionarilor se vor mări în câteva zile

25 Sep, 17:02 • Bugiu ⁠Ana Maria
Pensionarii români își așteaptă pensiile majorate, după recalculare. Când vor intra noile venituri.
Octombrie vine cu vești bune! Veniturile pensionarilor se vor mări în câteva zile

Pensionarii din România așteaptă cu interes livrarea pensiilor majorate. Anunțul oficial clarifică detaliile plăților din luna viitoare. Livrarea acestora va avea loc în primele zile ale lunii octombrie 2024.

Te-ar mai putea interesa și: Vești bune pentru pensionari: pensiile se măresc și în 2025. Marcel Boloș: „Pensiile vor fi indexate cu rata inflației”

foto: pensii

Octombrie vine cu vești bune! Veniturile pensionarilor se vor mări în câteva zile

În România, pensionarii se pregătesc să primească pensiile majorate, așteptând cu nerăbdare livrarea acestora în primele zile ale lunii octombrie 2024. Anunțul oficial clarifică detaliile plăților, iar seniorii pot fi siguri că pensiile lor vor fi livrate la timp, fie că aleg să le primească prin bancă sau prin intermediul Poștei Române.

Conform programului stabilit, pensionarii care utilizează carduri bancare vor primi pensiile între 9 și 11 octombrie, în funcție de banca la care au conturile. Această modalitate de plată le oferă acces rapid la fonduri, facilitându-le gestionarea veniturilor.

Cei care optează pentru serviciile Poștei Române vor primi pensiile între 1 și 15 octombrie.

În baza metodei obișnuite, Poșta Română primește fondurile în ultimele zile ale lunii anterioare. Astfel, pentru luna octombrie, banii au fost transferați la sfârșitul lunii septembrie. Această practică garantează că livrările se fac fără întârziere, oferind pensionarilor liniștea necesară pentru a-și planifica cheltuielile lunare.

Practic, Poșta Română primește fondurile în ultimele zile ale lunii anterioare. Astfel, pentru luna octombrie, banii au fost transferați la sfârșitul lunii septembrie, ceea ce garantează livrări punctuale. Această structură de livrare oferă pensionarilor liniștea necesară pentru a-și planifica cheltuielile lunare, având certitudinea că veniturile lor vor ajunge la timp.

Aceasta va fi a doua lună în care majoritatea pensionarilor beneficiază de pensii majorate. Cu toate acestea, după recalculările din septembrie, au apărut nemulțumiri legate de sumele primite, care au generat un val de contestații.

Pensionarii care au contestat deciziile inițiale vor primi acum pensiile corectate, ceea ce reprezintă o reparație necesară pentru mulți dintre ei. Casele de pensii au început să trimită noile decizii, iar aproximativ 20% dintre contestații au fost soluționate favorabil, oferindu-le pensionarilor nu doar majorările de pensie, ci și recalculări retroactive pentru luna septembrie.

În plus, o altă veste bună este că, începând cu 1 octombrie, pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate. Această schimbare, anunțată de ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, ridică pragul de impozitare de la 2.000 de lei la 3.000 de lei.

Conform noii reglementări, impozitul va fi aplicat doar pe sumele care depășesc acest prag, reprezentând 10% din diferența ce depășește 3.000 de lei.

De la 1 octombrie, pensiile sub 3.000 de lei nu se mai impozitează!

În această seară am o veste bună pentru #pensionari! După o analiză făcută împreună cu premierul Marcel Ciolacu, am decis că, începând cu 1 octombrie, de Ziua Persoanelor Vârstnice: nicio #pensie sub 3.000 de lei nu va mai fi impozitată!

Astfel, de la 1 octombrie 2024 va crește pragul de impozitare a pensiilor de la 2.000 de lei, cât este acum, la 3.000 de lei.

Impozitul va reprezenta 10% din diferenţa ce depăşeşte 3.000 de lei”, a spus ministrul Muncii.

Te-ar mai putea interesa și: Ordin de la Casa de Pensii pentru milioane de beneficiari. Ce se întâmplă cu noile recalculări