- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ofertă la Romsilva. Cât costă acum un metru cub de lemne la un ocol silvic din România | Cei interesați pot depune cereri

04 Sep, 23:06 • Preda Silvia
Romsilva, Regia Națională a Pădurilor, a început recent să anunțe noile prețuri la lemne de foc în 2024. Poți cumpăra lemne atât ca persoană fizică, cât și ca agent economic.
Ofertă la Romsilva. Cât costă acum un metru cub de lemne la un ocol silvic din România | Cei interesați pot depune cereri

Romsilva

vrea să recolteze peste 9 milioane de metri cubi de lemn din pădurile de stat, dintre care 4,81 milioane de metri cubi vor fi lemn fasonat, iar 4,49 milioane de metri cubi lemn pe picior, scrie capital.ro.

Reprezentanții Direcției Silvice Bistrița susțin că, până la sfârșitul acestei luni, vor vinde oamenilor 950 de metri cubi de lemn de foc de la Ocoalele Silvice Bistrița și Beclean.

Anunț pentru cei care se încălzesc cu lemne de foc

La Ocolul Silvic Bistrița sunt disponibili 350 de metri cubi, iar la Ocolul Silvic Beclean 650 de metri cubi, arată sursa citată.

Citește și: Românii nu vor tremura de frig la iarnă! Țara noastră are depozitele de gaze la un nivel istoric, anunță Sebastian Burduja

Cât costă un metru cub de lemne de foc în toamna anului 2024

Prețurile pentru lemnul de foc cumpărat de la Romsilva, prin Direcția Silvică Bistrița, pornesc de la 73,5 lei/mc și ajung chiar și la 416,5 lei/mc (TVA inclus), în funcție de tipul și de calitatea lemnului. Cei interesați pot depune cereri la ocolul silvic, transmit autoritățile.

Transportul lemnelor poate fi asigurat fie cu o mașină, fie cu un tractor cu remorcă.

Romsilva a crescut, în toamna anului trecut, cu 24% cantitatea de lemn fasonat pusă pe piață. În primele 11 luni ale anului trecut, Romsilva a recoltat, fie cu echipele proprii, fie prin contracte cu firme specializate, peste 3,9 milioane de metri cubi de lemn fasonat, cu 688.400 mc mai mult decât în aceeași perioadă din 2022.

Vezi și: Romsilva scoate la vânzare peste 20.000 de pomi de Crăciun. Ce prețuri vor avea brazii și molizii înainte de Sărbătorile de iarnă