Veste uriașă pentru polițiști! În decursul zilei de astăzi, 9 mai, președintele Iohannis a promulgat legea prin care primesc bani pentru chirie, informează stiripesurse.ro.
Președintele Iohannis a promulgat legea pentru modificarea și completarea articolului 31 din Legea nr. 360 / 2002, în ceea ce privește Statutul polițistului. Actul normativ intrat în vigoare arată că polițiștii pot beneficia de compensații financiare pentru chirie, în cazul în care locuința închiriată se află în localitatea în care își desfășoară activitatea sau pe o rază de până la 70km în jurul acesteia.
Proiectul legislativ arată că, pentru a beneficia de compensații financiare pentru chirie, polițiștii care aplică nu trebuie să dețină o proprietate personală în localitatea în care închiriază o locuință. Totodată, în situația în care polițiștilor nu li se asigură spațiul de locuit corespunzător, aceștia au dreptul la o compensație lunară pentru chirie.
Compensația lunară pentru chirie va avea o valoare de până la 50% din salariul lunar. Compensațiile financiare nu vor cântări mai mult decât chiria prevăzută în contractul de închiriere.
Citește și despre: Un bărbat a fost amendat cu 5.000 de euro în aeroport, după ce polițiștii au descoperit ce avea în bagaj. Este incredibil cu ce a vrut să se întoarcă din vacanță
„Poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care îşi are domiciliul şi care nu deţine locuinţă proprietate personală în acea localitate, nici el şi nici soţia/soţul acestuia, în situaţia în care nu i se poate asigura spaţiu de locuit corespunz ător, are dreptul la o compensaţie lunar ă pentru chirie de până la 50% din salariul lunar, dar nu mai mult decât chiria prevăzut ă în contractul de închiriere încheiat în condiţiile legii”, arată proiectul legislativ.
Contractul de închiriere pe baza căruia se acordă compensația lunară pentru chirie sau documentele în cauză pot avea drept obiect o locuință din localitatea în care polițiștii au fost numiți în prima funcție ori mutați în interes de serviciu. Agenții de poliție, soțul sau soția acestora nu trebuie să aibă în proprietate o locuință în localitatea în care se află cea închiriată, care face obiectul contractului sau în altă zonă mai aproape de locul de muncă.
Te-ar putea interesa și: Siguranța în școli este un punct forte pentru România. 180.000 de elevi au participat în acest an la activitățile desfășurate de Poliția Română