- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Oltenia se zgâlțâie din nou. Cutremur după cutremur noaptea trecută în Gorj. Cei mai puternic a avut 4.2 pe Richter

16 Feb, 09:50 • Andrei Alina
Noi cutremure au avut loc în ultimele ore în județul Gorj. Oamenii sunt îngroziți și se tem că din cauza seismelor vor rămâne fără un acoperiș deasupra capului în plină iarnă.
Oltenia se zgâlțâie din nou. Cutremur după cutremur noaptea trecută în Gorj. Cei mai puternic a avut 4.2 pe Richter

Oltenia s-a zguduit din nou noaptea trecută. Mai multe cutremure s-au produs noaptea trecută. Primul cutremur s-a produs la ora 1.20, având o magnitudine de 2,3. Acesta a fost urmat, 9 minute mai târziu, de un altul cu magnitudine 2.1. Ambele au fost de mică adâncime, 6,3 km, respectiv 3 km.

Următorul, tot la mică adâncime, cu magnitudine, 2,6, a avut loc la ora 2.14.

Cel mai puternic cutremur s-a produs la ora 3.07 la o adâncime de 10.8 km. Seismul a avut magnitudinea 4,2 pe scara Richter, potrivit INFP.

Un al cincilea cutremur s-a produs la 4.29, la 7,3 km adâncime, acesta având o magnitudine de 3,4. Au urmat alte două de intensitate mai mică, 2.3 și 2.7.

Citește și: Românii își vor putea face online asigurare pentru cutremur! Când va fi gata proiectul

Seria de cutremure de noaptea trecută fac parte dintr-o serie de peste 200 de replici produse după un cutremur cu magnitudine 5,7 produs, marţi, în judeţul Gorj. Seismul a fost resimțit în Bucureşti şi în mai multe judeţe ale ţării, în special în vestul țării. A fost pentru a doua zi consecutiv când în zonă are loc un cutremur cu magnitudine peste 5.

Citește și: Alertă în România! După cutremurul de 5.7 grade Richter au avut loc 160 de replici