- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

OMV Petrom oferă un divident special acționarilor de pe bursă. Ce valoare are

25 Jul, 18:00 • stefan.vlad
OMV Petrom oferă un divident special acționarilor de pe bursă. Compania românească urmează să un dividend special, în valoare brută de 0,030 lei pe acțiune, argumentând prin puterea financiară a companiei în ceea ce privește poziția netă de numerar și profitabilitatea preconizată.
OMV Petrom oferă un divident special acționarilor de pe bursă. Ce valoare are

OMV Petrom oferă un divident special acționarilor de pe bursă. Măsura conduce la o valoare totală a dividendelor speciale de 1,86 miliarde lei.

Plata dividendelor va fi efectuată în lei către acționarii OMV Petrom începând cu 3 septembrie 2024. Planul de dividend special va conduce la un dividend/acțiune total distribuit în acest an de 0,0713 lei (inclusiv dividendul de bază de 0,0413 lei aprobat de Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 24 aprilie 2024) și se traduce într-un randament total al dividendului de 12,4%.

Simultan, OMV Petrom se angajează să asigure acționarilor o rentabilitate competitivă pe perioada ciclului de afaceri, inclusiv plata unui dividend crescător, în concordanță cu performanță financiară și necesarul de investiții, având în vedere soliditatea financiară pe termen lung a Companiei, potrivit Profit.ro.

Citește și: OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Beneficiile pe care le promite noua tehnologie

OMV Petrom oferă un divident special acționarilor de pe bursă

OMV Petrom a anunțat și o nouă politică de distribuire a dividendelor, care vor reprezenta între 40-70% din fluxurile de trezorerie din activitățile de exploatare anual până în 2030. Compania estimează că, în medie, dividendele vor constitui aproximativ 50% din aceste fluxuri între 2022 și 2030. În primul trimestru din 2024, OMV Petrom a raportat un profit net de 1,399 miliarde lei, o scădere de 5,5% față de aceeași perioadă din anul precedent, arată sursa citată.

Acționarul majoritar, grupul austriac OMV, și-a revizuit în creștere estimările pentru 2030 datorită unui context de piață mai favorabil. OMV anticipează un profit operațional CCS de cel puțin 6,5 miliarde de euro și un flux de numerar de minim 7,5 miliarde de euro, în creștere față de estimările anterioare.

Prioritățile noastre principale vor fi maximizarea generării de numerar din activitățile noastre de bază, creșterea afacerilor în domeniul chimiei și transformarea OMV Petrom într-un lider al tranziției energetice în Sud-Estul Europei„, a declarat directorul general Alfred Stern.