- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Oportunități pentru tinerii fără studii sau vreo calificare. Mai sunt doar câteva zile pentru înscrierea în proiectul JobDirect

03 May, 18:33 • Fundeanu Madalina
Proiecte pentru tinerii care vor să muncească, dar nu au studii sau calificări în vreun domeniu. Au mai rămas câteva zile pentru înscrierea în proiectul JobDirect. Iată despre ce este vorba!
Oportunități pentru tinerii fără studii sau vreo calificare. Mai sunt doar câteva zile pentru înscrierea în proiectul JobDirect

Au mai rămas doar câteva zile pentru înscrierea la proiectul JobDirect, proiect destinat tinerilor aflaţi în situaţii dificile. Acesta este special conceput pentru a-i ajuta pe cei cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani la intergrarea pe piaţa muncii, care nu sunt angajați, nu urmează o formă de educație sau un program de formare profesională, potrivit Antena 3 CNN.

Proiecte pentru tinerii care vor să muncească, dar nu au studii sau calificări în vreun domeniu

Cei care aleg să se înscrie în acest program vor avea şansa să plece pentru două luni în Italia, gratuit. Aici, pe lângă activităţile profesionale, vor beneficia de activități sociale, recreative și culturale, totul sub îndrumarea specialiștilor.

„Este o modalitate ca acești tineri să aibă un schimb de experiențe. Prin implicarea noastră directă, tinerii care sunt în grija statului, adică tinerii orfani vor beneficia de forme asemănătoare de sprijin de inserție prin care le formăm deprinderi și le prezentăm diverse meserii.

Prin intermediul acestor programe ei vor avea un schimb de experință cu tineri din alte țări. Eu sunt foarte mândră de țara mea”, a declarat ministrul Familiei.

Ai mai putea citi: Ministerul Familiei organizează tabere gratuite pentru studenți. Natalia Intotero: „Avem peste 15.000 de locuri disponibile”

Tineri care pot beneficia de două programe guvernamentale!
Proiecte speciale pentru tineri

De asemenea, ministrul Familiei, Natalia-Elena Intotero, a anunțat că în acest an sunt disponibile peste 15.000 de locuri în tabere, 6.000 pentru studenți, 4.000 pentru cei cu dizabilităţi, olimpici sau pentru cei proveniţi din familii monoparentale şi din medii defavorizate, copii orfani cu vârsta între 14 şi 18 ani, în cadrul cărora sunt învăţaţi principalele deprinderi de viaţă.

„Anul acesta avem peste 15.000 de locuri în tabere – 6.000 locuri în tabere pentru studenți, 4.000 de locuri pentru cei cu dizabilități, olimpici, tineri proveniți din familii monoparentale și din medii defavorizate, copii orfani cu vârsta între 14 și 18 ani, în cadrul cărora sunt învățați principalele deprinderi de viață.

De asemenea, în parteneriat cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, cu sprijinul Direcțiilor Județene de Tineret și Sport și al Patriarhiei Române, organizăm în acest an cea de-a XV-a ediție a Programului de Tabere „ARC 2024” unde vor participa copii din Diaspora și comunitățile istorice”, a mai transmis Natalia Intotero.

Aceste proiecte sunt demersuri esențiale pentru viitorul României ținând cont că avem cei mai mulți tineri din Uniunea Europeană care nici nu muncesc, nici nu învață. Institutul European de Statistică Eurostat arată că aproape 20% dintre persoanele cu vârste între 15 și 29 de ani din România nu aveau nicio ocupație în 2022.

Vezi și: Rata șomajului în UE, scădere în luna martie până la 6%. Cum se prezintă situația în România

Urmărește Daily Business pe Google News