- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Opriți acum consumul acestui produs! Este mai toxic decât v-ați imaginat

21 Aug, 20:28 • Preda Silvia
Mulți dintre românii vegetarieni, vegani, care țin post ori sunt foarte săraci consumă adesea un produs toxic!
Opriți acum consumul acestui produs! Este mai toxic decât v-ați imaginat

Mulți români consumă un produs sărac în nutrienți, plin de E-uri și cu riscuri potențiale pentru sănătate – supa instant. InfoCons Protecția Consumatorilor a prezentat un studiu despre supă la plic cu până la 10 E-uri și cu 156% mai multă sare!

Supele instant conțin de cele mai multe ori niveluri de sodiu care depășesc cu mult aportul zilnic recomandat. Potrivit medicilor, aportul ridicat de sodiu este un factor de risc pentru hipertensiune arterială, care poate duce la boli cardiovasculare, cum ar fi atac de cord și accident vascular cerebral.

Sarea în exces poate duce la hipertensiune arterială, poate afecta funcția renală dar și sănătatea oaselor. În urma studiului realizat de InfoCons pe baza etichetelor produselor tip supă la plic ce se regăsesc pe piața din România s-au identificat între 7g și 12.8g de sare per 100 g produs.

Ce conține supa la plic, produs preferat de mulți români

„Pe lângă sare, supele instant conțin diverși aditivi pentru a îmbunătăți aroma, textura și durata de valabilitate.

Supă la plic, produs plin de E-uri
Supă la plic, produs plin de E-uri

Monoglutamat de sodium (E621) : este folosit pentru a spori aroma. Deși în general este recunoscut ca fiind sigur, unele persoane pot prezenta sensibilitate la E621.

Citește și: Produsele fabricate prin muncă forțată, complet interzise în UE. Parlamentul European a decis

Conservanți: aditivi precum benzoatul de sodiu și sorbatul de potasiu sunt utilizați pentru a prelungi perioada de valabilitate. În timp ce aceștia sunt în general considerați ca fiind siguri în cantități mici, consumul excesiv poate duce la reacții alergice și riscuri potențiale pentru sănătate pe termen lung.

Arome și coloranți artificiali: Acești aditivi sunt utilizați pentru a îmbunătăți gustul și aspectul supelor la plic.

Unii coloranți artificiali au fost legați de hiperactivitate la copii și alte probleme de sănătate”, arată InfoCons Protecția Consumatorilor.

Vezi și: Aromele de fum vor fi interzise. S-a dat ordin în toată Uniunea Europeană! Conțin substanțe chimice cu efect toxic