- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Orașul din România care atrage 10 mii de turiști străini în fiecare an! A întrecut până și Londra, Paris sau Roma

28 May, 21:35 • Fundeanu Madalina
Prețurile dintr-un oraș din România, la același nivel cu cele din Germania. Turiștii sunt fascinați de locurile frumoase, dar nu se așteptau la asemenea costuri.
Orașul din România care atrage 10 mii de turiști străini în fiecare an! A întrecut până și Londra, Paris sau Roma

România se transformă pe zi ce trece într-o destinație de vacanță atractivă pentru tot mai mulți turiști din străinătate. Pe lângă faptul că frumusețile orașelor vizitate îi impresionează pe foarte mulți, turiștii sunt uimiți de un alt aspect: prețurile mari de la noi din țară. Un tânăr care locuiește în Germania care a ales să petreacă trei zile în Iași a povestit cum a fost experiența sa, conform Bugetul.ro.

Prețurile dintr-un oraș din România, la același nivel cu cele din Germania

Tot mai multe orașe din România primesc anula din ce în ce mai mulți turiști străini. Printre zonele preferate de aceștia se numără și Iașiul, unul dintre cele mai mari orașe din țara noastră.

Iașiul sau „Capitala Moldovei” este un loc renumit pentru clădirile istorice spectaculoase, grădini impresionante, dar și cafenele și restaurante pline de delicii. Prin urmare, Iașiul s-a transformat într-un punct important de atracție atât pentru turiștii din țară, cât și pentru cei din străinătate. În fiecare an, zeci de mii de vizitatori vor să se bucure de frumusețea acestui loc de poveste.

Ai mai putea citi: Cea mai spectaculoasă descoperire din ultimii 10 ani! Comoară din Evul Mediu, găsită la marginea orașului: „A fost o sumă uriașă, de neimaginat”

orașul Iași
orașul Iași

Marian, un tânăr român în vârstă de 29 de ani, care locuiește de când era mic în Germania, s-a decis să facă alături de soția sa un tur al României. A început cu Iașiul și a împărtășit experiența sa pe rețelele de socializare. Deși a mărturisit că a fost fascinat de frumusețile capitalei Moldovei, prețurile extrem de mari l-au luat prin surprindere. Tânărul este de părere că prețurile pe care le-a găsit în localurile din centrul orașului sunt asemănătoare cu cele din restaurantele din Germania.

„Sunt născut în Brașov și locuiesc în Germania de la vârsta de 12 ani, acolo am învățat, am făcut facultate, acolo muncesc de mai mulți ani. Am început un tur al României, împreună cu soția și am ajuns și în Iași. Orașul este superb, cel puțin centrul Iașiului și parcurile. E prima oară când îl vizitez și mi-a făcut o impresie foarte bună. Pare un oraș bine organizat.

Dar prețurile mi se pare extrem de mari, având în vedere salariile din România și din Iași, unde am înțeles că se câștigă mai puțin decât în alte părți ale țării. Am fost la terasele din centru, cele recomandate de ieșeni prin intermediul recenziilor și am plătit pentru o bere, la 330 ml, o marcă comună, 24 de lei. Deci, vorbim de aproximativ 5 euro. Sunt prețuri comparabile cu cele pe care le întâlnesc în Germania, în Stuttgart, în centru.

Am fost la restaurantele cu specific românesc din centrul Iașiului. Mâncarea este foarte bună, dar, din nou, prețurile sunt destul de mari, de piperate. Un meniu cu trei mici, pâine, muștar și câțiva cartofi prăjiți, 56 de lei. Este destul de scump, mai ales pentru salariile din România. În rest, orașul este superb și poate fi vizitat și fără mulți bani, există și alternative pentru restaurantele scumpe”, a povestit Marian.

Vezi și: Jobul unde primești 1.000 de euro pe zi și ai cazare de lux asigurată. Iată ce presupune locul de muncă la care oricine visează!