- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Orașul din România care atrage tinerii ca un magnet! Motivul pentru care este bătaie pe această localitate în 2024

21 May, 14:47 • Fundeanu Madalina
Tinerii fug de Capitală și se mută în acest oraș din România! Locul care a cucerit noua generație datorită prețurilor accesibile și traiului mai bun.
Orașul din România care atrage tinerii ca un magnet! Motivul pentru care este bătaie pe această localitate în 2024

Orașele mari din România au fost mereu prima alegere pentru tinerii dornici de afirmare. Totuși, în ultima vreme, așezările urbane de mici dimensiuni au început să câștige popularitate în rândul noii generații, conform Fanatik.ro.

Un mic oraș din România a cucerit tinerii! Nimeni nu se aștepta la această alegere

Orașele de mici dimensiuni sunt acum tot mai căutate. Cei care s-au săturat de agitația urbană și își doresc mai multă liniște aleg acum astfel de locuri.

De când au apărut locurile de muncă remote sau cele cu program hibrid, tinerii au început să părăsească așezările urbane mari și să se îndrepte către orașe mici, liniștite, dar care însă nu sunt prea departe de punctele de interes.

Un oraș care acum se află în atenția tinerilor este Târgoviște. Având o populație de aproximativ 90 de mii de locuitori, acest oraș pare că a deveni un adevărat magnet pentru noua generație.

Târgoviște se situează la doar 80 de kilometri distanță față de București, iar distanța relativ mică reprezintă un avantaj pentru cei care vor să ia contact și cu viața de Capitală. Orașul Târgoviște este principalul punct economic, cultural, dar și administrativ al județului Dâmbovița.

La nivel național, este cel de-al 27-lea oraș din punct de vedere al numărului de locuitori. Conform datelor oficiale, de la ultimul recensământ și până în momentul de față, populația a crescut numeric, ceea ce indică că multe persoane au luat decizia de a se muta aici.

Ai mai putea citi azi: Ultima zi când poți obține de la Wizz Air bilete pentru tot restul vieții. Oferta companiei este fără egal pe piața vânzărilor din 2024

orașul Târgoviște
orașul Târgoviște

Cât costă o casă în Târgoviște în acest an

Târgoviște are o istorie impresionantă, iar monumentele care se află în acest oraș prezintă cu mândrie vremurile de mult apuse.

Unul dintre punctele turistice importante din Târgoviște este Turnul Chindiei. În timpul domniei lui Vlad Țepes, scopul lui a fost acela de a apăra Curtea Domnească. Turnul Chindiei nu este singurul loc care merită admirat în Târgoviște, ci și Mitropolia, Palatul Poștei, dar și alte monumente bogate în istorie.

Persoanele care iau în considerare să se mute definitiv în Târgoviște trebuie să știe că prețul caselor este unul accesibil pentru toate buzunarele. Potrivit site-urilor de anunțuri imobiliare, o casă de 200 de mp costă 75.000 de euro.

Desigur, există și opțiuni mai scumpe în cartiere rezidențiale, unde un imobil ajunge și la suma de 140.000 de euro. Câțiva proprietari sunt dispuși să negocieze prețul, astfel că oricine poate obține o ofertă avantajoasă pentru o vilă în Târgoviște.

Vezi mai multe știri: Produsele de bază ajung un lux în România. Un studiu arată cât plătesc grecii comparativ cu noi