- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Orașul din România care atrage turiștii ca un magnet. A fost declarat destinația anului 2024

01 Jun, 10:55 • Adrian Popovici
Orașul Sibiu a fost declarat Destinația Anului 2024. Cei care i-au acordat acest premiu subliniază că toate atracțiile acestui loc sunt accesibile la pas sau cu bicicleta.
Orașul din România care atrage turiștii ca un magnet. A fost declarat destinația anului 2024

Sibiul este una dintre cele mai populare destinații turistice din România, reușind să atragă turiști din țară, dar mai ales din afara sa. Recent, acest oraș a primit titlul de Destinația Anului 2024, o recunoaștere a modului în care această atracție reușește să rămână mereu în opțiunile celor care vor să viziteze lumea, arată Antena 3 CNN.

Orașul Sibiu, cunoscut pentru farmecul său istoric și capacitatea de a se reinventa, a fost desemnat Destinația Anului 2024 în România. Decernarea acestui titlu a avut loc în cadrul unei Gale de excepție la Ateneul Român, unde au participat reprezentanți ai ministerelor Economiei, Turismului și Antreprenoriatului și Culturii, zeci de primari, membri și președinți ai consiliilor județene, reprezentanți ai federațiilor din domeniul turismului și HORECA, și mulți alți jucători importanți din domeniu.

Sibiu, orașul reușește să atragă turiștii din toată lumea prin istoria sa bogată și inovații, este un loc ideal pentru cei care vor să plănuiască un city break.. Cunoscut pentru evenimentele sale culturale vibrante, gastronomia locală de excepție și arhitectura unică, orașul a devenit o destinație-cheie pentru turismul din România.

Sibiu, orașul declarat destinația anului 2024
Sibiu, orașul declarat destinația anului 2024

Te-ar putea interesa și: Stațiunea balneară din România în care biletul de intrare costă doar 30 de lei. Oameni din toată lumea vin aici să se bucure de apele tămăduitoare

De ce a fost ales acest oraș Destinația Anului 2024?

După cum arată cei care au acordat acest premiu, principalele atracții din acest oraș sunt accesibile la pas sau cu bicicleta: muzee fascinante, parcuri, restaurante cu specific local, cafenele sau piețele cu produse locale. Atmosfera boemă a orașului este completată de piațetele cu fațade colorate și acoperișuri cu „ochi”, specifice construcțiilor din Transilvania.

Câștigarea titlului de Destinația Anului 2024 nu este o surpriză pentru cei care au vizitat acest oraș fermecător. Sibiul a fost ales datorită voturilor a sute de mii de oameni pe platforma destinatiaanului.ro, dar și datorită unui juriu format din peste 200 de experți și unui amplu studiu sociologic.

Competiția a inclus 12 categorii diferite, iar Sibiul a ieșit învingător la secțiunea „Orașe care Inspiră”. Alte destinații câștigătoare în competiție au fost localitatea brașoveană Bran, la categoria „Stațiuni Turistice”, și satul sibian Biertan, la categoria „Sate de poveste”. De asemenea, cetățile dacice din munții Orăștie, Castelul Corvinilor și Eco Regiunea Delta Dunării au fost recunoscute în categoriile „Tărâmuri cu tradiție și istorie”, „Atracții Cultural-educative” și „Regiuni Eco-turistice”.

Nu este pentru prima dată când Sibiul primește o recunoaștere la nivel național și internațional. În 2007, orașul a fost desemnat Capitala Europeană a Culturii, un titlu care a amplificat prestigiul său și a atras un număr semnificativ de turiști.

Citește și: Stațiunea din România care are cea mai curată apă de pe litoral! Cât costă o singură noapte de cazare în 2024