- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Orașul din România comparat cu Zurich și Copenhaga. Aici este cel mai bun trai din țară

18 Jul, 12:56 • stefan.vlad
Orașul din România comparat cu Zurich și Copenhaga. În ultimul timp, țara noastră este vizitată de tot mai mulți turiști, care sunt fascinați de arhitectura clădirilor, dar și de tradițiile cu care ne mândrim. Recent, vloggeri din străinătate, cu milioane de urmăritori, au ajuns aici și au rămas impresionați de frumusețile locului, dar și de gastronomie.
Orașul din România comparat cu Zurich și Copenhaga. Aici este cel mai bun trai din țară

Orașul din România comparat cu Zurich și Copenhaga. Cluj-Napoca s-a clasat pe locul 10 în acest top, bazat pe un sondaj ce a implicat peste 70.000 de locuitori. Aproximativ 9 din 10 persoane sunt mulțumite de orașul lor, iar 94% dintre locuitorii din Cluj-Napoca și-au exprimat satisfacția față de calitatea vieții în oraș.

Citește și: Bacșișul a devenit o obligație. Un român a rămas mască atunci când a văzut nota de plată: „Ce se întâmplă în Cluj?”

Orașul din România comparat cu Zurich și Copenhaga

Cluj-Napoca ocupă locul al doilea în privința oportunităților de angajare, datorită dezvoltării sectorului tehnologic. 73% dintre locuitori au afirmat că este ușor să-și găsească un loc de muncă în oraș.

Acest oraș din România a fost comparat cu Zurich, care a fost considerat anul trecut orașul cu cea mai bună calitate a vieții din Europa, cu o rată de satisfacție de 97%. Cu toate acestea, doar 11% dintre locuitorii din Zurich consideră că este ușor să găsească o locuință bună la un preț rezonabil.

Groningen ocupă locul doi în acest clasament, fiind văzut ca un loc perfect pentru imigranți și membrii comunității LGBTQ+, având multe spații verzi și publice. 86% dintre locuitorii săi se simt în siguranță în oraș.

Pe locul trei se află Copenhaga, unde 96% dintre rezidenți sunt fericiți în orașul lor. Deși este un loc foarte sigur, găsirea unei locuințe la un preț rezonabil rămâne o provocare, la fel ca în Zurich, potrivit Playtech.ro.

O nouă „lovitură” pe piața imobiliară din Cluj

Locuințele din Cluj-Napoca continuă să facă senzație pe rețelele de socializare, iar prețurile cerute pentru apartamente ating cote alarmante, apropiindu-se rapid de 3000 de euro pe metru pătrat. Acest oraș rămâne cel mai scump din România în ceea ce privește prețurile locuințelor, iar cei care doresc să cumpere un apartament aici trebuie să fie pregătiți să scoată sume considerabile din buzunar.

Recent, o clujeancă a provocat un val de indignare pe internet după ce a publicat un anunț în care își exprima intenția de a vinde o garsonieră de doar 28 de metri pătrați pentru suma impresionantă de 80.000 de euro. Această locuință minusculă, complet utilată și mobilată, a stârnit reacții puternice din partea utilizatorilor rețelelor de socializare, revoltați de prețul exorbitant cerut. (Citește AICI mai multe detalii)