- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Orașul lăudat din România de care tinerii fug. Salariile nu mai fac față prețurilor exagerate

02 Aug, 19:07 • Preda Silvia
Există un oraș în România, foarte lăudat în ultimii ani, de care acum fug chiar și localnicii. Oamenii spune că salariile și pensiile nu mai fac față noilor prețuri.
Orașul lăudat din România de care tinerii fug. Salariile nu mai fac față prețurilor exagerate

Tot mai mulți oameni se gândesc să părăsească Cluj-Napoca. Preţurile tot mai mari la chirii şi locuinţe dar și traficul infernal din oraș sunt principalele motive, arată bugetul.ro.

Mulți locuitori au început deja să se mute în oraşe mai mici. În Cluj-Napoca au fost investiții în învăţământul superior și nu numai. Sunt grădinițe, școli, spitale și numeroase variante de entertainment, dar oamenii pleacă în număr din ce în ce mai mare fiindcă nu mai fac față  prețurilor exagerate.

Tinerii se plâng de faptul că aşteaptă de ani de zile metrou, trenuri metropolitane, locuinţe noi la preţuri mai accesibile. Mai mult, salariile au stagnat și asta îi nemulțumește.

Citește și: O altă controversă legată de chiriile din Cluj. Cât a cerut o femeie pentru închirierea unui spațiu gol pe toată perioada UNTOLD

Ne gândim la o posibilă mutare într-un oraș precum: Suceava, Iași, Bacău, Bistrița, Piatra Neamț. Suntem o familie tânără, cu un copil, și ne-am dori să fie un oraș dezvoltat. Să ofere și diferite oportunități.

Clujul a devenit destul de scump, pe lângă aglomerația deja cunoscută”, a întrebat un clujean pe o rețea de socializare.

Variantele potrivite, susţin unii dintre cei care au plecat din Cluj-Napoca, sunt oraşe precum Braşov, Bistriţa sau Timişoara.

Ce spun românii  care s-au mutat din orașul Cluj-Napoca

Bistriţa se extinde de la an, e frumos, pare liniştit, este și acolo trafic, dar e muuult mai mic comparativ cu Cluj… spitalul se modernizează an de an, s-au construit multe chestii noi în câţiva ani… Am mulți prieteni/foști colegi medici care s-au mutat de la Cluj la Bistrița și sunt mulţumiţi.. și mă tot cheamă și pe mine să mă mut acolo”, spune un internaut.

Clujul nu mai este județul cu cele mai mari salarii din țară, după București

Prețuri mari în orașul Cluj-Napoca

Salariile din judeţul Timiş le-au depăşit pe cele din Cluj în luna aprilie a acestui an şi au trecut pe poziţia a doua în clasamentul judeţelor cu cele mai mari salarii medii nete din România, arată calculele ZF făcute pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, salariul mediu net din Timiş a ajuns la 5.989 de lei în aprilie 2024, în creştere cu 16,1% faţă de aceeaşi lună din anul 2023. Spre comparaţie, salariile din Cluj au fost de 5.943 de lei în aprilie 2024, în creştere cu 8,6% faţă de aprilie 2023.

Vezi și: Încă un anunț de vânzare de noaptea minții pe piața imobiliară din Cluj-Napoca. Cum arată o garsonieră de 47.000 de euro