- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Orașul perfect pentru pensionarii europeni este aproape de România. Ce spune studiul despre București

06 Aug, 23:31 • Preda Silvia
Un studiu recent arată că cel mai bun oraș pentru pensionari se află lângă România. Ce loc ocupă București în clasament
Orașul perfect pentru pensionarii europeni este aproape de România. Ce spune studiul despre București

Un sondaj realizat de compania de soluții de afaceri Moneypenny a clasat cele mai bune orașe din Europa pentru a vă pensiona pe baza unui număr de factori care includ costul mediu al vieții, economiile necesare pentru pensionare și o varietate de facilități, scrie forbes.com.

Care este cel mai bun oraș pentru a te pensiona în Europa?

Moneypenny a comparat cele mai populate 50 de orașe ale Uniunii Europene pentru a veni cu clasamentul. Factorii luați în considerare includ vârsta de pensionare, costul mediu de chirie, cantitatea de spațiu liber, accesul la asistență medicală, numărul de cluburi de fitness, numărul de cafenele și altele, arată sursa citată.

Sofia, Bulgaria, se clasează pe primul loc ca cel mai bun oraș de pensionare din Europa. Vârsta medie de pensionare în Sofia este mai mică decât în ​​celelalte orașe incluse în clasament, bărbații ieșind la pensie de obicei la 64 de ani, iar femeile la 62 de ani.

Cel mai bun oraș din Europa pentru pensionare este aproape de România

Orașul din Europa perfect pentru pensionari

Citește și: Orașul din Europa în care toți turiștii se bucură de mese gratuite și intrări la muzee

Budapesta este cel mai bun oraș pentru cafenele și socializare

Budapesta, Ungaria, se situează pe locul doi, obținând un scor modest la toți factorii din studiu. Este cel mai bun oraș european pentru cafenele și socializare.

Zagreb este cel mai bun oraș pentru iubitorii de natură

Pe locul trei, Zagreb, Croația, oferă pensionarilor cea mai mare natură de explorat, cu 53,77% din oraș declarat oficial ca spațiu verde.

Bucureștiul este unul dintre cele mai ieftine locuri de pensionare

Bucureștiul, România, se află pe locul patru. Orașul are un acces relativ ridicat de 74% acces la asistență medicală, dar doar 16,44% spațiu verde (al doilea cel mai scăzut dintre cele 50 de orașe din UE cercetate). Pensionarii pot folosi 6 cluburi de fitness ale orașului, 1 teren de golf și 311 cafenele.

Vezi și: Ce părere au turiștii străinii de România. Care sunt locurile pe care le recomandă și ce activități au fost impresionante