- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Orașul unde proprietarii de apartamente riscă amenzi pentru un gest banal. Ce trebuie să știe acum!

10 Sep, 09:42 • Bugiu ⁠Ana Maria
În acest oraș din România, proprietarii de apartamente riscă amenzi mari pentru un gest banal. Regulile pe care trebuie să le respecte.
Orașul unde proprietarii de apartamente riscă amenzi pentru un gest banal. Ce trebuie să știe acum!

Într-un oraș din România, oamenii pot primi amendă pentru un lucru aparent banal. Sumele plătite de către locatari nu sunt mici, iar sancțiunea este adoptată într-o hotărâre a Consiliului Local încă din 2017, potrivit bugetul.ro.

În Oradea, locatarii pot primi amenzi usturătoare, dacă nu au trecut pe ușa de la intrare numărul apartamentului. Sancțiunea este prevăzută într-o hotărâre de Consiliu Local, care a fost adoptată în anul 2017.

Te-ar mai putea interesa și: Apartamentele din București, vândute la prețuri de Dubai. Prețurile sar de 1.709 euro/ mp util. Care sunt cele mai ieftine zone

foto: apartamente

În Oradea, proprietarii de apartamente riscă amenzi pentru un gest banal. Ce trebuie să știe acum!

Autoritățile din Oradea au subliniat că pentru a obține o imagine exactă a numărului populației, este trebuie să existe o corelare între datele despre populație și cele despre imobile.

„Pentru a avea o imagine cât mai completă, cât mai corectă, asupra numărului populației, trebuie să existe întotdeauna o corelare între numărul populației și imobile”, au explicat autoritățile din Oradea.

O femeie a primit amendă pentru că nu avea numărul apartamentului afișat pe ușa de la intrare, explicând că lipsa acestuia permite oricărei persoane să sune la interfon și să folosească cutiile poștale numerotate.

„Am primit amendă, da, pentru că n-aveam număr pe ușa de intrare în apartament. Oricine poate suna la interfon, cu numele noastre, cutiile poștale numerotate”, a explicat o femeie care a primit amendă pentru că nu avea numărul trecut pe ușa de la apartament.

Un orădean a declarat că, deși locuiește într-un imobil cu interfon, unde toată lumea știe unde se află apartamentele, a primit, totuși, amendă pentru lipsa numărului de pe ușa de la apartament.

„Noi avem aicea interfon, știe toată umea unde stăm”, a explicat un orădean.

Nici în Timișoara lucrurile nu stau mai prejos. Purtătoarea de cuvânt a Poliției Locale Timișoara a anunțat că sancțiunile pentru lipsa numărului de pe ușa apartamentului sunt semnificative, variind între 1500 și 2500 de lei.

„Sancțiunile sunt destul de mari, de la 1500 de lei, la 2500 de lei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Poliției Locale Timișoara.

Un timișorean a considerat că sancțiunile pentru lipsa numărului de pe ușa apartamentului sunt exagerate, sugerând că ar fi mai potrivite avertismente sau anunțuri privind hrănirea porumbeilor. Câteva persoane au fost amendate cu câte 200 de lei, iar alte 40 au primit avertismente.

„Mi se pare un pic exagerat, amendați nu, eventual niște avertismente, anunțuri că nu e bine să hrănim porumbeii”, a spus un timișorean.

Te-ar mai putea interesa și: Se contruiesc apartamente cu consum foarte redus de energie pentru tinerii reîntorși acasă. Totul se face cu fonduri prin PNRR!