Lovitură pentru proprietarii magazinelor de cartier! Ordonanța ieftinirii alimentelor de bază nu va mai aduce profit, astfel se văd nevoiți să dea faliment, a informat digi24.ro.
Odată ce a fost adoptată ordonanța de către Guvern, respectiva lista cu cele 14 alimente de bază care au deja prețuri mici, a fost contestată și criticată inclusiv de Consiliul Concurenței.
Specialiștii sunt de părere că această măsură va ajunge la penurie, dar și la scumpiri în cazul celorlalte produse care nu sunt vizate de plafonarea adaosului comercial la 20%.
Cei mai afectați se simt proprietarii magazinelor mici de cartier, care tot încearcă să caute soluții să scape de faliment.
„Nu o să le mai luăm dacă nu avem profit, nu?”, a spus un proprietar.
„Ideea e că, în mare, noi suntem afectați, oricum, de supermarketuri! Existăm prin inerție, că picură! Și dacă se mai întâmplă și chestia asta… îți dai seama că nu e de bine! Eu, că nu am capacitate la palet, îmi dă preț mai scump decât le iese lor în supermarket, la raft, prețul final!”, a relatat alt proprietar.
„Pot să reducă, cu cât vor! Tu vinzi cu cât vrei!”, a menționat o angajată.
„Cum sunt promoțiile la mall… Se ridică prețul cu o lună înainte, și în ziua promoției te duci și zici „mamă, e la reducere”, dar, de fapt, îl cumperi la prețul la care era acum o lună și o zi! Proprietar: Nu au cum să scadă, pentru că nu ai cum să îmi spui mie cât să câștig eu, asta e o tâmpenie ca să câștige ei niște voturi! Nu are cum să se întâmple! Păi, cum, îți spun eu ție, dacă muncești de dimineața până seara câți bani să iei?”, a spus proprietarul.
„Oricum suntem loviți din toate punctele noi, așa că…”, a dezvăluit un altul.
„Dau faliment unul după altul! Dau faliment magazinele mici, unul după altul!”, a spus alt proprietar.
„Vă zic eu cum îl afectează! Sunt vânzări scăzute, taxe mărite, prin salarizări și prin altele, și profit mai mic, cum credeți că îl afectează?”, a spus soția proprietarului.
„Și pierderi multe, care pe ei nu-i interesează, ca stat, că pierzi tu, că plătești angajatul în plus, că pierzi, că arunci din marfă, că nu se vinde. Nu știu ei așa ceva, ei știu să încaseze și atât!”, a adăugat un proprietar.