Pachetele de 24 kg cu alimente conţin 12 tipuri de produse neperisabile de bază, în următoarele cantităţi: 5 kg de făină albă de grâu, 4 kg de mălai, 800 de gr de paste făinoase, 4 l de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg de orez, 5 conserve cu carne de vită, 3 cu carne de porc și 5 cu pate de ficat de porc, două borcane de compot de fructe, un borcan cu gem de fructe și unul cu gem de fructe dietetic.
Pachetele de 24 kg cu alimente vor ajunge la beneficiari începând cu data de 1 noiembrie, astfel încât să le aibă înainte de Crăciun. Aproximativ 1,8 milioane de români vor beneficia de pachetul cu alimente neperisabile.
„Pachetele cu alimente se vor distribui începând cu data de 1 noiembrie, ele fac parte dintr-un program pe care noi l-am implementat începând cu anul 2017. Sunt pachete cu produse alimentare, au 24 de kilograme greutatea. Pachetele sunt destinate celor care sunt cu veniturile sub venitul minim garantat, este vorba de beneficiarii legii privind ajutorul social.
Avem peste 1,8 milioane de astfel de pachete pe care noi le distribuim o dată la şase luni și, desigur, odată cu finalizarea programului care va avea loc în luna ianuarie închidem un program ce a avut ca adresabilitate această categorie de beneficiari.
Am încercat ca distribuirea lor să aibă loc în lunile noiembrie și decembrie, pentru ca înainte de sărbători să poată să beneficieze de aceste pachete de produse alimentare”, a anunţat ministrul Investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, la Antena 3.
Aşadar, românii defavorizaţi vor primi, în această perioadă, atât pachetele de 24 kg cu alimente, cât şi 250 de lei reprezentând a treia tranşă din Programul Sprijin pentru România.
Citeste si Sute de mii de români vor plăti rate mai mari! Într-o nouă încercare disperată de a opri inflația, …
Reprezentanţii Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene subliniază că, pe 24 octombrie, s-a efectuat încărcarea pentru beneficiarii care au intrat deja în posesia cardurilor. Până miercuri, 26 octombrie, toţi beneficiarii au avut cardurile încărcate.. În continuare, până la jumătatea lunii noiembrie se vor emite și distribui cardurile pentru categoriile de beneficiari care au devenit eligibili după momentul acordării celei de-a doua tranșe sau care au fost omiși din aceasta, însumând aproximativ 33.000 de persoane. Pentru aceștia, încărcarea se va face pe parcursul lunii noiembrie.
,,O posibilă excepție ar putea surveni în cazul persoanelor care nu au fost găsite la domiciliu pentru a li se înmâna cardul sau care nu au răspuns avizării reprezentanților Companiei Naționale Poșta Română, însă nu există riscul ca vreunul dintre beneficiarii eligibili să nu primească acest sprijin”, precizează MIPE.
Valoarea totală a tranşei III se ridică la peste 590 de milioane de lei şi a ajuns la aproximativ 2,4 milioane de români.
”Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a efectuat plăţile pentru încărcarea voucherelor sociale oferite prin programul ”Sprijin pentru România” cu o nouă tranşă de 250 de lei, cea de-a treia, pentru un număr de 2.358.359 de români. Reamintim că sunt IV tranşe, în valoare totală de 1.000 de lei, oferite o dată la două luni, până la finalul acestui an”, a transmis MIPE, într-o conferinţă de presă.
Citeste si Premierul Ciucă, declarații despre pensii și salarii, după finalul vizitei la Bruxelles. „Să ne …
Pentru categoriile de beneficiari care au devenit între timp eligibili, sau care au fost omişi la livrare, MIPE prezintă un ghid cu îndrumări. Procesuld e distribuire a cardurilor se face în trei etape:
1) producţia cardurilor de către unităţile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor şi inserarea CIP-ului),
2) împlicuirea şi distribuirea la nivel naţional de către Poşta Română
3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor.
Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranşa IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.
Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoţite de instrucţiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile şi un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme.
Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepţionale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredinţa tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.
Pentru a putea afla suma disponibilă pe card şi pentru alte informaţii, beneficiarii trebuie să sune la Serviciul Clienţi al emitentului.