- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Palatul Bragadiru, scos la vânzare. Are 87 de camere și costă 26 de milioane de euro

03 Nov, 14:29 • Andrei Alina
Unul dintre cele mai frumoase palate din București a fost din nou scoas la vânzare. Este vorba despre Palatul Bragadiru, situat în inima Capitalei, în imediata apropiere a Palatul Parlamentului.
Palatul Bragadiru, scos la vânzare. Are 87 de camere și costă 26 de milioane de euro

Palatul Bragadiru, situat în centrul Bucureștiului, în apropierea Palatului Parlamentului, a fost scos la vânzare. Proprietarul cere 26.000.000 EURO pe „palatul unicat din centrul Bucureştiului, având 10.000 MP CONSTRUITI, dispuşi pe S+P+3 ETAJE, o amprentă la sol 2411MP, şi un teren de 16.490 mp, 87 de încăperi, şi grădina aferentă palatului de 12121 mp”.

Clădirea palatului se poate vinde şi separat de grădină. Preţul este de 13 milioane de euro fiecare, la care se adaugă un comision de 2% pentru agenţia imobiliară.

Citeşte şi: Antreprenorul din spatele City Grill, Dragoș Petrescu intră în imobiliare. Investiție de milioane de euro într-un apart-hotel în Paradisul Verde din Corbeanca

Citeşte şi: Prețurile din imobiliare scad, însă merită să-ți cumperi o locuință? Riscurile la care te expui sunt foarte mari!

Palatul Bragadiru, un „Colos” ridicat după planurile arhitectul austriac Anton Shuckerl în plin Belle Époque

Palatul Bragadiru poartă numele fondatorului său, Dumitru Marinescu Bragadiru. Construirea „Colosului” a început în 1905. Palatul Bragadiru a fost ridicat dupa planurile arhitectului austriac Anton Shuckerl.

Este o construcție impresionantă, atât prin mărime, cât și prin arhitectură și decorațiuni, cu o atenție deosebită dată detaliilor.

Grădina de vara și terasa Palatului Bragadiru completează armonios acestă clădire cu arhitectura eclectică, cu scări în spirală în stil Normand, cu stucaturi, statui inserate în fațadă, oglinzi venețiene și balcoane în stil victorian.

Dumitru Marinescu Bragadiru era al treilea industriaș din Europa. Deţinea fabrica de bere „Bragadiru”, care ulterior a fost redenumită ”Rahova” de către comuniști. Palatul respectă o veche tradiție a fabricilor de bere de a avea în imediata vecinătate un loc de recreere pentru oamenii care lucrau la berărie.

Urmărește Daily Business pe Google News