Renumitul palat al lui Gigi Becali din București este de vânzare, dar proprietarul locuinței nu a aprobat vânzarea acesteia. Căutat de știripesurse, Gigi Becali a explicat că el nu a oferit spre vânzare locuința niciunei agenții imobiliare, dar cu toate acestea pe site-ul agenției imobiliare Regatta acesta apare ca și cum ar fi de vânzare. Becali a precizat că singura discuție a fost în momentul în care o ambasadă s-a interesat de achiziția palatului și le-a cerut suma de 25 de milioane de euro.
„Nu știu nimic, eu n-am scos palatul la vânzare, nu a venit nimeni de la o agenție imobiliară la mine. Am zis că palatul costă 25 de milioane. Orice este de vânzare în viața asta, mai puțin casa părintească. Casa părintească nu se vinde niciodată! În rest, dacă vine cineva să dea 25 de milioane, eu îl dau, dar nu am scos palatul la vânzare, tată!
Probabil caută și ei comisionul, că la 25 de milioane de euro comisionul este mare. Nu știu și nu mă interesează. A fost atunci discuția, că au venit de la o ambasadă să se intereseze, dar atât”, a spus Gigi Becali, pentru știripesurse.
Vezi și: Incredibil! Ce pensie are, de fapt, Gigi Becali în 2024
Cum arată anunțul agenției imobiliare Regatta
Pe site-ul agenției imobiliare Regatta, palatul lui Gigi Becali apare ca fiind de vânzare. Totuși, în anunț nu este precizat prețul locuinței.
„Situata intr-una dintre cele mai selecte zone din Bucuresti, in interiorul triunghiului imobiliar de lux, Piata Dorobanti – Bulevardul Aviatorilor – Palatul Guvernului, imobilul poate fi considerat cu succes parte a spatialitatii oferite de „Parcelarea Flipescu” ale carui reguli stricte impuse la inceputul secolului 20 au dat nastere unui cartier aerisit, cu trafic bine proportionat si vegetatie bogata.
Această proprietate excepțională este situată în inima Bucureștiului, la doar câteva minute distanță de Piața Victoriei, pe jos 1 minut pe Bulevardul Aviatorilor, până la Monumentul Eroilor direcției aerului.
Descrierea proprietății:
Cele peste 20 de camere au fost decorate în stil de epocă, cu pereți placați cu aur de 24 carate, perdele de ciucuri, covoare pufoase, candelabre de scară largă. Rezultatul a fost completat cu decorații din ipsos placate cu aur, o intrare impresionantă, picturi mari pe pereții interiori și grădina din față cu un Isus răstignit placat cu aur.
Casa este iluminată noaptea cu lumini arhitecturale care își schimbă culoarea și îi sporesc strălucirea și statalitatea.
Această proprietate uimitoare este o bijuterie arhitecturală care poartă semnătura arhitectului Grigore Cerchez.
Istoria palatului
Clădirea incredibilă a fost creată ca o copie a Palatului Biron, actualul muzeu Rodin din Paris.
A fost construită în 1915 de arhitectul Grigore Cerkez pentru magistratul Ioan (Iancu) Manu. Magistratul a fost căsătorit cu o nepoată a lui Grigore Gh. Cantacuzino, proprietarul Palatului Cantacuzino, astăzi Muzeul Național „George Enescu”.
În jurul anului 1932, el vinde casa industriașului Max Auschnitt. Max Auschnitt, administratorul fabricilor și domeniilor din Reșița, a fost unul dintre antreprenorii pricepuți ai României interbelice.
În perioada comunistă, Casa Manu-Auschnitt a devenit Casa prim-ministrului Petru Groza și, după aceea, sediul Ambasadei Argentinei. După Revoluția din 1989, casa a fost returnată moștenitorilor Auschnitt și au vândut-o în 2006, lui George Becali, un om de afaceri și politician, cunoscut mai mult pentru acte filantropice. Omul de afaceri începe procesul de restaurare, sub îndrumarea arhitectului Camil Roguski.”, se arată în anunțul agenției imobiliare.