- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Palatul Știrbei, transformare de 20 de milioane de euro! Ce planuri au investitorii pentru celebra clădire din București

27 May, 19:41 • Fundeanu Madalina
Lucrările de renovare la Palatul Știrbei de pe Calea Victoriei continuă. În ce se va transforma celebra clădire, după investiția de 20 de milioane de euro a israelianului Yitzhak Hagag.
Palatul Știrbei, transformare de 20 de milioane de euro! Ce planuri au investitorii pentru celebra clădire din București

Anul trecut, în luna octombrie, Palatul Știrbei a intrat în renovare și consolidare. Lucrările ar trebui să fie gata în doi ani, iar clădirea urmează să devină un mall de lux, asemănător cu faimoasele Macy’s în New York, Harrod’s din Londra sau Galariile Lafayette de la Paris, conform Bugetul.ro.

Palatul Știrbei a fost construit în secolul al 19-lea, după schițele arhitectului francez Michel Sanjouand și a fost restaurat de arhitectul Friedrich Hartman, însă frumusețea locului a fost afectată grav după cutremurul din 1977.

În urma Revoluției, palatul a fost retrocedat moștenitorilor, care l-au vândut mai apoi unui om de afaceri din România. La rândul său, acesta l-a vândut, în anul 2019 unui investitor străin, de origine israeliană.

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe, cel care a achiziționat clădirea în anul 2019, a anunțat, acum câteva luni, începerea lucrărilor de restaurare, consolidare și refuncționalizare ale Palatului Știrbei de pe Calea Victoriei.

„Lucrările presupun restaurarea, consolidarea și refuncționalizarea, în întregime, a clădirii palatului, păstrându-se linia proiectului inițial, de la proporțiile și regimul de înălțime, până la refacerea fațadelor și a elementelor decorative exterioare și interioare, iar execuția va fi derulată pe o perioadă de timp estimată la aproximativ 24 de luni. Proiectul prevede și reedificarea corpului semicircular care acomoda, în trecut, fosta remiză de trăsuri, și care va fi dedicat chiriașilor activi în industria HoReCa”, a anunțat compania.

Citește și: Tricourile purtate de Generația de Aur vor fi licitate online pe 31 mai. Un tricou purtat de Hagi, Mourinho, Gică Popescu, Rivaldo sau Răducioiu costă cât o garsonieră într-un oraș mic

Palatul Știrbei
Palatul Știrbei

Investiție de 20 de milioane de euro în Palatul Știrbei de pe Calea Victoriei

Yitzhak Hagag, de origine israeliană, a investit nu mai puțin de 20 de milioane de euro în lucrările de renovare și restaurare în ceea ce urmează să devină primul department store din România.

„Chiar și după aproape 200 de ani, Palatul Știrbei rămâne expresia vie a idealurilor și aspirațiilor Bucureștiului, sub formă materială, fiind, în același timp, o mărturie a istoriei orașului, precum și o punte între trecut, prezent și viitor.

H Știrbei Palace este unul dintre cele mai așteptate proiecte comerciale din Bucureștiul ultimilor ani, iar acest lucru se datorează arhitecturii impresionante și istoriei bogate a proprietății, dar mai ales conceptului care stă la baza acestui proiect. Spun asta pentru că, odată finalizat, H Știrbei Palace vă fi primul spațiu comercial din țară de tip „department store high-end” care va funcționa într-o clădire monument istoric.

Mai mult decât atât, am reușit să atragem deja nume sonore din piața bunurilor de lux, și mă bucur să confirm că purtăm, la acest moment, discuții avansate pentru închirierea a 90% din suprafața disponibilă.”, a declarat Yitzhak Hagag, cofondator și acționar al Hagag Development Europe, dezvoltatorul proiectului

Vezi și: Stațiunea balneară din România în care biletul de intrare costă doar 30 de lei. Oameni din toată lumea vin aici să se bucure de apele tămăduitoare