- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Panouri fotovoltaice plutitoare pe şapte lacuri de acumulare de pe Olt. Parteneriat între Hidroelectrica şi compania Masdar din EAU

27 Sep, 17:59 • Cornel Ghimeșan
Sebastian Burduja a anunţat un proiect pilot de montare a panourilor fotovoltaice plutitoare pe şapte lacuri de acumulare de pe Olt ca o primă investiţie după semnarea parrteneriatului dintre Hidroelectrica şi Masdar, o companie de energie regenerabilă din Emiratele Arabe Unite. 
Panouri fotovoltaice plutitoare pe şapte lacuri de acumulare de pe Olt. Parteneriat între Hidroelectrica şi compania Masdar din EAU

Prima investiţie avută în vedere este un proiect pilot de montare a panourilor fotovoltaice plutitoare pe şapte lacuri de acumulare de pe râul Olt, a anunţat ministrul energiei, joi, după o întâlnire cu Mohamed Jameel Al Ramahi, CEO al companiei Masdra, şi cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România, E.S. Sultan Mohamed Majed Alali.

„Unul dintre cele mai importante parteneriate pentru Ministerul Energiei este cel dintre Hidroelectrica şi MASDAR, un jucător major la nivel global pentru investiţii în energie verde. Astăzi am avut plăcerea să primesc vizita Domnului Mohamed Jameel Al Ramahi, CEO al companiei MASDAR, şi a Ambasadorului Emiratelor Arabe Unite în România, E.S. Sultan Mohamed Majed Alali. MASDAR este unul dintre pionierii globali în investiţii şi dezvoltarea proiectelor de energie, având în operare şi dezvoltare capacităţi de peste 15.000 MW putere instalată”, a scris Sebastian Burudja pe pagina sa de Facebook.

Discuţii privind montarea de panouri fotovoltaice plutitoare pe sapte lacuri de acumulare de pe râul Olt

Ministrul a mai precizat că, în România, Masdar lucrează cu Hidroelectrica la înfiinţarea unei societăţi mixte pentru realizarea de proiecte solare fotovoltaice terestre si flotante, precum şi pentru implementarea de sisteme de stocare a energiei in baterii.

Citeşte şi: Bugetul pentru Casa Verde Fotovoltaice s-a epuizat! AFM anunță ce în ce zone se mai pot depune dosare

„O primă investiţie avută în vedere este un proiect pilot de montare a panourilor fotovoltaice plutitoare pe sapte lacuri de acumulare de pe râul Olt. De asemenea, există potenţialul ca cele două companii să urmărească oportunitati noi şi în alte tehnologii, precum generarea din surse eoliene terestre sau pe mare, atât în România cât şi peste graniţe. Ţinta companiei pe care Hidroelectrica şi Masdar o vor forma este o capacitate de minim 2000MW în următorii trei ani. Acest parteneriat strategic este o dovadă în plus că Hidroelectrica este o companie matură, internaţională, cu planuri de dezvoltare în noi linii de afaceri. Mai mult, este un exemplu concret al relaţiei speciale dintre România şi Emiratele Arabe Unite, care sunt angajate în promovarea sustenabilităţii şi a diversificării surselor de energie”, a mai precizat Sebastian Burduja.

Citeşte şi: România este gata de iarnă. Sebastian Burduja: „De astăzi avem depozitele de gaze pline”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult