Parcările suspendate de bloc, tot mai prezente în România. Un oraș din țara noastră, apreciat pentru potențialul său turistic, se poate mândri cu un cartier întreg cu locuri de parcare suspendate de bloc.
Compania care dezvoltă proiectul Top City, din noua zonă rezidențială Tractorul, a demarat în 2024 contrucția a două noi blocuri, iar acum a început procedurile de autorizare a lucrărilor în vederea amenajării unor parcări și spațiilor verzi aferente. Parcările proiectate sunt unele de un tip special, respectiv de tip Klaus, automatizate, potrivit Bizbrasov.
Așadar, în Brașov vor fi amenajate 87 de sisteme pe o suprafață totală de 1.184 mp, fiecare având proiectate câte două locuri. În total, vor exista 211 de locuri de parcare, cu tot cu cele 37 deja amenajate lângă clădirea de parcări construită de dezvoltator pentru celelalte blocuri în urmă cu 2 ani.
Citește și Cine sunt românii care primesc 670 de lei de la stat de la 1 aprilie. Ce acte trebuie să depui
„Terenul rămas liber în incintă după amenajarea circulaţiilor auto şi pietonale a fost in mare parte plantat şi amenajat ca spaţiu verde. Pe latura cu viitoarea stradă Gheorghe Moroianu prevăzută în PUZ, ramane amenajata o fasie de spatiu verde de 1.80m lățime, iar pe celelalte laturi ale terenului o fasie de spațiu verde de 1.00m lățime. Dupa lucrările efectuate în baza autorizației parcajului etajat și după amenajarea care face obiectul prezentului proiect, rezulta: Suprafața spații verzi = 677mp, 94 de copaci”, se spune în memoriul tehnic depus la APM Brașov.
În 2024, în Brașov a fost lansat un amplu program de modernizare a 59 de străzi noi din cartierele Tractorul, Noua, Bartolomeu Nord și Stupini. Astăzi, pe locul în care a funcționat renumita uzină Tractorul se află cel mai mare cartier rezidențial din Europa de Est, alături de un mall întins pe o suprafață uriașă (foto). În locurile în care se aflau porțile 1 și 2 ale uzinei mai funcționează câteva mici firme, însă numărul celor care muncesc astăzi pe locul fostei uzine este infim în comparație cu uzina de proporții gigant din anii 1980 întreprinderea, potrivit Adevarul.
Citește și Program de 6 ore, salariu ca la 8! Noua lege obligatorie în România
Atunci când trăia Ceaușescu, tractoarle fabricate acolo erau vândute pe tot globul, Uzina Tractorul Brașov fiind unul din principalii exportatori ai României comuniste. Cel mai cunoscut tractor care a ieșit pe porțile uzinei a fost Universal 650 (U 650), modelul ajungând în aproape toată țara.