- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Parisul a rămas uimit! Un sector din București, premiat de francezi pentru transformări spectaculoase în doar patru ani!

16 Oct, 14:01 • Bugiu ⁠Ana Maria
Un sector din București a fost recent premiat de Ambasada Franței pentru progresele realizate în cadrul proiectului EcoCartier. Primarul Ciprian Ciucu a vorbit despre măsurile ecologice implementate, inclusiv crearea de spații verzi și modernizarea infrastructurii.
Parisul a rămas uimit! Un sector din București, premiat de francezi pentru transformări spectaculoase în doar patru ani!

Recent, un sector din București a fost onorat cu un premiu prestigios de către reprezentanții Franței, recunoaștere ce subliniază progresele realizate în ultimele patru ani. Ceremonia a avut loc la Ambasada Franței în România, unde primarul Ciprian Ciucu, marele câștigător al alegerilor locale din 9 iunie 2024, a primit premiul în cadrul concursului „Orașe durabile” pentru proiectul său EcoCartier, potrivit bugetul.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Cererea pentru închirierea birourilor din București, în cădere liberă. Prăbușire de 25% în trimestrul al treilea!

foto: București

Parisul a rămas uimit! Un sector din București, premiat de francezi pentru transformări spectaculoase în doar patru ani!

Desemnarea acestui sector ca EcoCartier arată angajamentul față de dezvoltarea durabilă și atragerea de fonduri europene pentru a sprijini aceste proiecte ecologice. Ambasadorul Franței, Nicolas Warnery, a evidențiat realizările sectorului și a vorbit despre importanța inițiativelor ecologice în contextul schimbărilor climatice globale, punând în valoare exemplul Bucureștiului pe scena internațională.

„Încă un premiu a ajuns la noi, în 6!

De data aceasta, Ambasada Franței ne-a acordat, în seara aceasta, premiul în cadrul concursului „Orașe durabile” pentru EcoCartier, conceptul de oraș-parc: spații verzi, largi, deschise între blocuri, școli moderne eficiente energetic”, a transmis Primăria Sectorului 6, pe Facebook.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a exprimat mulțumiri pentru premiul primit și a subliniat măsurile implementate în ultimii patru ani, care au dus la transformarea zonei.

Printre realizările menționate se numără eliberarea trotuarelor de mașini, renovarea clădirilor pentru a deveni eficiente energetic și plantarea zeci de mii de arbori. Edilul a recunoscut că inspirația sa a venit din Paris, unde a descoperit marna, un compus natural ce poate înlocui asfaltul și betonul, contribuind astfel la reducerea efectului de insulă de căldură în oraș.

„Vă mulțumesc pentru premiu în numele colegilor mei. Eliberarea trotuarelor de mașini, clădiri retrofit sau cu consum de energie aproape zero, zeci de mii de arbori plantați.

Ne-am îndreptat către soluții prietenoase cu mediul. Spre exemplu, marna, un composit natural, care înlocuiește asfaltul, betonul, materiale ce întrețin încălzirea, am văzut-o la Paris și am implementat-o la noi. Ne onorează acest premiu”, a transmis primarul Ciprian Ciucu.

Te-ar mai putea interesa și: Dezastru pe Autostrada A0 București Sud. Lotul 3, blocat și fără șanse de inaugurare în 2024!