- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Parlamentul a luat decizia finală: Tinerii cu studii în străinătate se vor putea întoarce să lucreze în țară

18 Sep, 14:46 • Bumbeneci Diana
Tinerii cu studii în străinătate se vor putea întoarce să lucreze în România, fără restricții. Legea a trecut oficial de Parlament.
Parlamentul a luat decizia finală: Tinerii cu studii în străinătate se vor putea întoarce să lucreze în țară

Sunt vești bune pentru tinerii care au fost nevoiți să plece peste graniță ca să studieze. Absolvenții români ai universităților din străinătate vor putea profesa în România, fără niciun fel de restricții, după ce legea a fost aprobată de Parlament.

Tinerii cu studii în străinătate se vor putea întoarce să lucreze în țară

Anunţul a fost făcut de către senatorul PSD Robert Cazanciuc, după ce Camera Deputaţilor a adoptat iniţiativa sa legislativă care se referă la profesii precum auditor financiar, avocat, expert contabil şi contabil autorizat. Acesta a transmis că tinerii vor putea avea dreptul legal de a se angaja în orice domeniu doresc și sunt pregătiți, fără să li se mai impună restricții speciale pentru că nu au studiile finalizate pe teritoriul țării noastre.

tineri / foto sugestivă
tineri / foto sugestivă

„Până azi eram în situația absurdă ca tinerii români care doreau să se întoarcă acasă să fie nevoiți să apeleze la instanțele de judecată pentru a putea profesa în domenii certificate de cele mai prestigioase universități din lume. Inițiativa legislativă restabilește normalitatea și înlătură inechitățile care îi împiedică acum pe studenții români să intre într-un corp profesional din țară și să profeseze pe baza diplomei de absolvire din străinătate recunoscute de Ministerul Educației”, a arătat Cazanciuc.

Tot în acest context, senatorul a mai ținut să transmită că, la ora actuală, profesiile reglementate decid prin norme proprii condiţiile de admitere în profesie, iar acestea de multe ori adaugă elemente în plus faţă de actul normativ de bază, ca de exemplu dovada efectuării unor cursuri.

În prezent însă, odată cu adoptarea proiectului de lege, aceste bariere au fost eliminate, iar tinerii români vor reuşi mult mai uşor să profeseze în domeniile în care s-au pregătit în străinătate. Rămâne de văzut câți dintre tineri vor mai dori să revină acasă având în vedere salariile deosebit de mici din toate domeniile, comparativ cu multe dintre veniturile oferite de alte țări state membre ale Uniunii Europene.

Ai mai putea citi și: Vești excelente pentru românii cu venituri sub 3.000 de lei. Primesc o nouă GRATUITATE

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult