- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pașii de urmat pentru blocarea apelurilor nedorite pe WhatsApp. Așa îți protejezi datele personale

20 Oct, 16:34 • Cornel Ghimeșan
WhatsApp e ca mai populară aplicație de mesagerie la nivel mondial. Milioane de persoane o folosesc zilnic pentru a ține legătura cu familia, prietenii, colegii.
Pașii de urmat pentru blocarea apelurilor nedorite pe WhatsApp. Așa îți protejezi datele personale

WhatsApp are o mulțime de funcții interesante care fac viața și comunicarea mai simple pentru milioane de utilizatori de pretutindeni. Pe lângă funcțiile de mesagerie, pe aplicație poți efectua și apeluri vocale și video. Totuși, uneori apelurile pot fi o sursă de neplăceri, în mod special când primești unele nedorite de la persoane necunoscute. Din fericire, sunt tot felul de soluții pentru a bloca aceste apeluri nedorite.

Citește și Românii cheltuie sume uriașe pe alimente și băuturi nealcoolice! Bugetul lunar al gospodăriilor este foarte afectat

Pașii de urmat pentru blocarea apelurilor nedorite pe WhatsApp

  • Identificarea apelurilor nedorite

În primul rând trebuie să identifici care sunt acele apeluri nedorite. De regulă, ele vin de la numere necunoscute sau de la contacte pe care nu le ai în agendă și nici nu-ți sunt familiare. Ele pot include oferte comerciale, spam sau chiar tentative de înșelăciune. Apelurile sunt, de cele mai multe ori, scurte și nu dau naștere unui dialog real și plăcut.

Ca să poți recunoaște cu ușurință aceste apeluri ar trebui să verifici istoricul apelurilor. În cazul în care vezi că un număr te-a sunat în repetate rânduri, fără să-ți trimită mesaje, e clar că e un apel nedorit. Urmărește, de asemenea, și din ce zone geografice provine, multe pot avea prefixe suspecte.

  • Blocarea apelurilor nedorite pe WhatsApp

Ca să blochezi apelurile ce nu vin cu niciun beneficiu e nevoie să urmezi o serie de pași. Procesul îți îmbunătățește experiența și te ajută să-și protejezi datele personale.

  1. Mai întâi e necesar să blochezi numărul respectiv. Intri în aplicația WhatsApp, accesezi chatul cu acea persoană sau cauți numărul în lista de contacte. Când ai ajuns pe chat, apeși pe numele de contact de sus ca să deschizi profilul. Mergi în jos și caută „Blochează contactul”. Apasă pe acea opțiune, iar persoana nu va mai putea interacționa cu tine.
  2. Folosește setări de confidențialitate. WhatsApp pune la dispoziția utilizatorilor săi această opțiune care poate duce la reducerea apelurilor nedorite. Accesează „Setări” din aplicație, apoi mergi la „Cont” și selectează „Confidențialitate” Acolo poți să controlezi cine poate vedea informațiile personale, poza de profil, starea și alte detalii. Dacă faci aceste informații să fie disponibile doar pentru contactele tale le poți proteja de persoane necunoscute.
  3. Raportează apelurile nedorite. Dacă cineva te sună în mod constant de pe un număr de telefon pe care nu-l cunoști, ai posibilitatea să raportezi acel număr suspect. S-ar putea să nu fie de mare ajutor pentru tine, însă utilizatorii aplicației sunt ajutați în acest fel. Ca să raportezi un contact e nevoie să intri pe chatul cu acea persoană, să apeși pe numele contactului, să derulezi în jos și să cauți opțiunea „Raportează contactul”.

Citește și Reducerile de weekend din Kaufland. Produsele preferate ale românilor sunt reduse cu aproape 50%

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult