Cineworld Group, operatorul britanic de cinematografe, a anunțat ieșirea de sub protecția capitolului 11 din legea falimentului după o perioadă de 11 luni. Compania avea operațiuni și în România, potrivit Reuters.
Lanțul de cinematografe a reușit să iasă din gaura datoriilor prin diminuarea lor și prin schimbarea echipei manageriale și a consiliului de administrație.
Datorită noii companii „New Cineworld”, compania a reușit să redreseze bilanțul contabil după ce și-a redus semnificativ datoriile cu 4,53 miliarde de dolari și a strâns fonduri în valoare de 800 de milioane de dolari. Mai mult, a reușit să obțină și finanțări ale unor datorii în valoare de 1,71 miliarde de dolari.
„Suntem încântați și energizați de viitorul luminos dinaintea noastră și suntem nerăbdători să livrăm o experiență excelentă clienților noștri”, a declarat președintele Eric Foss.
Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din România și face parte din Cineworld Group, al doilea mare lanț de cinematografe pe plan mondial. Cinema City România operează 27 de multiplexuri, cu un total de 247 de săli, în 20 orașe din țară: București, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Buzău, Cluj, Constanța, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Galați, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș și Timișoara.
În toamna anului trecut, operatorul britanic de cinematografe a depus actele de protecție împotriva falimentului în SUA, unde deține lanțul Regal Cinema. Ulterior, a încercat să vândă o parte din active ca parte a unui plan de restructurare agreat cu creditorii și acționarii, însă tentativa a eșuat.