- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensia militară încasată lunar de un general SRI, în rezervă. După scandalul în care a fost implicat Florian Coldea a generat nenumărate discuții

06 Jun, 21:00 • Cornel Ghimeșan
Florian Coldea este în centrul atenției de mai bine de două săptămâni. Fostul director adjunct al Serviciului Român de Informații a fost audiat de DNA, alături de alte persoane. Iată ce pensie militară încasează lunar un general SRI în rezervă.
Pensia militară încasată lunar de un general SRI, în rezervă. După scandalul în care a fost implicat Florian Coldea a generat nenumărate discuții

Florian Coldea a fost prins într-un scandal în care numele său este ținta procurorilor. Fostul director adjunct al SRI-ului a fost audiat de DNA, alături de alte persoane.

Te-ar putea interesa și Cât a lucrat un român care din septembrie va primi o pensie de 4.000 de lei? Detaliile care îl favorizează la recalculare

Acest scandal a generat și multe întrebări în rândurile oamenilor, legate de pensiile foștilor generali ai SRI.

Astfel că, un fost general SRI, în grad mai mic față de Florian Coldea, primește o pensie de zeci de mii de euro pe an! Cristian Georgică Celea avea o pensie militară, în anul 2023, de 214.000 de lei, adică aproximativ 43.000 de euro.

Deci, asta înseamnă o medie de 17.800 de lei, sau 3.600 de euro pe lună. Cristian Georgică Celea are vârsta de 68 de ani și primește pensia de la SRI de aproape 20 de ani.

Fostul general SRI cu o stea, Cristian Georgică Celea, a decis să rămână în sistem chiar și după părăsirea serviciului militar. Mai mult decât atât, a reușit să dețină mai multe funcții publice, ca de exemplu, cea de vicepreședinte CNAS și membru în consiliul de administrație a spitalului Bagdasar-Arseni.

Pe lângă cele menționate anterior, acesta deține multe imobile, mașini, șalupe sau bijuterii, însă acesta nu are bani depuși în bănci.

La celălalt capăt, Florian Coldea a fost trecut în rezervă din gradul de general cu patru stele, deci, încasează o pensie mai mare decât a lui Celea.

În anul 2016, an în care a fost eliberat din funcție, avea salariu de 11.000 de lei pe lună, iar soția lui care activa tot la Serviciul Român de Informații, încasa 9.000 de lei, conform Fanatik.ro.

Florian Coldea a făcut averi colosale în ultimii trei ani

Florian Coldea, fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă şi omul de afaceri Dan Tocaci sunt acuzaţi de trafic de influenţă în dosarul în care au avut loc audieri începând de joia trecută, ca urmare a unui denunţ depus de omul de afaceri Cătălin Hideg.

După retragerea din servicii, Coldea și ”apropiații” săi au făcut averi colosale. În fiecare an, afacerile lor au produs profituri de milioane de euro, iar asta se întâmpla în condițiile în care pe vremea când era numărul 2 la SRI, Florian Coldea se presupunea a avea datorii.

Citește și Sumele de bani umilitoare pe care le primesc angajații din Poliția Română. „Polițiștii au salarii de muncitor calificat în construcții”

Foștii generali SRI au ajuns la venituri de 3 milioane de euro în ultimii 3 ani! Firmele celor doi foști generali ai Serviciului Român de Informații, au declarat, în 2023, un profit de 1 milion de euro.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult