- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensia pe care o încasează Ilie Năstase după recalculare. „Am ieșit cu gradul de locotenent-colonel la pensie”

19 Sep, 12:55 • Amarie Giorgiana
Ilie Năstase, în vârstă de 78 de ani, a făcut declarații referitoare la pensia pe care o primește din partea statului român. Primul număr unu mondial din tenis a spus că a rămas cu aceeași sumă și după recalculare.
Pensia pe care o încasează Ilie Năstase după recalculare. Am ieșit cu gradul de locotenent-colonel la pensie

Ilie Năstase, în vârstă de 78 de ani, a făcut declarații referitoare la pensia pe care o primește din partea statului român. Primul număr unu mondial din tenis a spus că a rămas cu aceeași sumă și după recalculare. Fostul mare sportiv a ieșit la pensie cu gradul de locotenent-colonel, potrivit Știrile Pro TV.

Ilie Năstase, declarații privind pensia: „Înseamnă că atât merit”

Ilie Năstase, primul lider din istoria ATP, dar și primul jucător care a adunat un milion de dolari exclusiv din tenis, a dezvăluit care este suma pe care o primește în fiecare lună de la statul român.

Citește și: Pensia uriaşă încasată de la statul român de Ion Ţiriac. Ilie Năstase primeşte de opt ori mai puţin!

Ilie Năstase a declarat că este recompensat lunar cu suma de 1.435 de lei, asta întâmplându-se din momentul în care a ieșit la pensie, inclusiv după recalcularea recentă. Practic, fostul mare jucător de tenis nu a primit o majorare a pensiei.

„1435 de lei este pensia mea de ani buni. Nu am primit nimic în plus, niciun măcar leu. Nu am primit nici măcar vreo hârtie oficială legată de vreo posibilă schimbare a pensiei”, a spus acesta pentru Sport pe surse.

„Citesc prin presă că am pensie de general, dar asta e o mare gogoriță. Am ieșit cu gradul de locotenent-colonel la pensie și am lunar în cont suma de 1435 de lei.

Nici mai mult, nici mai puțin! Am optat să primesc pensia pe card, așa că nu am nicio treabă cu poștașul pe partea asta. E adevărat că am gradul de general, pe care l-am primit, repet a mia oară, la modul de distincție extraordinară. La superlativ, iar gradul nu a fost și nu este nici azi urmat de plata vreunor drepturi financiare”, a recunoscut Ilie Năstase.

Cu toate că nu recunoaște, Ilie Năstase pare dezamăgit de suma mică pe care o primește, având în vedere propriile așteptări.

„Ce mai încolo și încoace, sunt un general cu o pensie de 1435. Înseamnă că atât merit!”, a mai spus fostul mare jucător de tenis.

Citește și: Simona Halep își scoate la vânzare toate proprietățile! Ce planuri are sportiva cu banii obținuți din vânzarea hotelului din Poiana Brașov