- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensia uriașă pe care Florentin Pandele o primește. Cum și-a asigurat soțul Gabrielei Firea un trai liniștit

27 Jun, 14:48 • Amarie Giorgiana
Florentin Pandele, în vârstă de 63 de ani, este primar în Voluntari și e cunoscut pentru veniturile impresionante pe care le deține. Cu puțin timp în urmă, suma pensiei pe care o încasează a făcut vâlvă pe internet.
Pensia uriașă pe care Florentin Pandele o primește. Cum și-a asigurat soțul Gabrielei Firea un trai liniștit

Florentin Pandele, în vârstă de 63 de ani, este cunoscut ca fiind primarul din Voluntari și soțul Gabrielei Firea. Mai mult, acesta este văzut ca cel mai bogat edil din țară, iar de-a lungul timpului, românii s-au întrebat cât valorează pensia pe care o primește lună de lună.

Ce pensie primește Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea

Cu doi ani în urmă, în vara anului august 2022, Florentin Pandele a anunțat că se pensionează la vârsta de 61 de ani. El a fost considerat de-a lungul timpului cel mai bogat edil din România și a dovedit că se pricepe la având succes în acest domeniu și reușind să facă investiții majore, care i-au asigurat venituri mari ani la rând. Acesta a absolvit Institutul de Marină Mircea cel Bătrân și a avut brevet de comandant de cursă lungă, potrivit Bugetul.

Potrivit ultimei declarații de avere depusă de Pandele, el a reușit să se pensioneze în august 2022, iar veniturile au rămas la vedere.

În 2022, Florentin Pandele primea o pensie în valoare de 22.997 de lei, adică aproximativ 4.600 de lei pe lună. Pe lângă pensie, acesta beneficiază și de două indemnizații de creștere a copilului. Mai mult, salariul de primat i-a adus un plus de 120.000 de lei pe an, potrivit actelor oficiale.

La vederea cifrelor, românii au sesizat că primarul avea mai mulți bani în urmă cu 10 ani, comparativ cu astăzi, în 2024. Potrivit declarației de avere, Florentin Pandele a pierdut și a dat mai multe case și terenuri. La momentul actual, acesta mai deține doar patru terenuri din 10 și mai posedă un singur imobil din trei, fiind vorba despre locuința de 240 de metri pătrați din Petrăchioaia, din care deține 50%.

Citește și: Gigi Becali se pregătește să dea marea lovitură! Patronul celor de la FCSB își va mări averea cu 12 milioane de euro

Florentin Pandele și Gabriela Firea reprezintă unul dintre cele mai cunoscute cupluri din lumea politică românească. Cei doi s-au căsătorit rapid, la câteva luni de la începerea relației, iar nunta lor a fost fastuoasă. Cei doi sunt cununați de Luminița și Gigi Becali. În plus, cuplul are doi băieți, pe David Petru și Zian. Cu toate că băieții au fost în vizorul presei, ei au reușit să își ferească viața personală de lumea mondenă și de ochii publicului.

Citește și: Gaură uriașă în bugetul lui Ion Țiriac! Care sunt oamenii de afaceri cu care are legături „secrete”